Hoppa till huvudinnehållet

Publikrekordet kan ryka: ”Det ligger i farozonen”

Publicerad:
Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström tror att publikrekordet kan ryka när Skövde IK möter Mariestad Bois på söndag.
Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström tror att publikrekordet kan ryka när Skövde IK möter Mariestad Bois på söndag. Foto: Anton Gustavsson

Intresset inför helgens hockeyderby mellan Skövde IK och Mariestad Bois är stort.

Så stort att klubbchefen Anders Lundström tror att publikrekordet kan ryka.

– Vi får väl se, men det ligger i farozonen, säger Anders Lundström till SLA.

Det är en stressad klubbchef som svarar i telefonen på fredagseftermiddagen.

– Det är hopplöst. Det ringer i ett, säger han.

Vad ringer folk om?

– Det är mycket med derbyt. Det är ackrediteringar, biljetter och folk som vill saker. Det är rätt mycket att göra inför derbyt och jag räknar inte med att det blir lugnt för än sent på söndag kväll.

Lundström fortsätter:

– Jag ska vara helt ärlig. Det här är det mesta antal förköpsbiljetter som sålts inför någon match under min tid som klubb- och sportchef i Skövde IK. Jag vet att vi har haft 650 förköpt till ett derby tidigare, men nu är det redan uppe i 830. Det är inte så många platser kvar på sittplats och jag håller på att ringa runt till sponsorer för att se om det är någon som inte ska gå och att vi på så sätt kan frigöra några biljetter.

SLA Sportpodd: Yxkastning i Stockholm

Billingehovs kapacitet ligger på 3 400 åskådare. SIK:s officiella publikrekord ligger på 3 252 åskådare från ett derby mellan SIK och Mariestad 2017.

– Jag har ett minne från att jag har sett en publiksiffra på 4 000 från invigningen av Billingehov, men det är ingen officiell siffra. I modern tid har det varit nästan 3 300 åskådare på ett derby och jag tror att det kan bli upp mot, och kanske en bit över, 3 000 åskådare.

Skövde IK förlorade senast mot Eskilstuna Linden, men har annars inlett säsongen starkt.

– Det har nästan blivit lite hajp. Biljetterna släpptes lite i smyg till det här derbyt och ganska snabbt gick det många biljetter. Då känner folk att det är lika bra att skaffa biljett i tid och då börjar det trycka på.

– 3 400 så blir det lapp på luckan och det hade varit jättekul förstås. Vi får väl se, men rekordet ligger i farozonen.

Artikeltaggar

BillingehovEskilstunaIshockeyMariestadSkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.