Hoppa till huvudinnehållet

"Spökfarfar” lockade barnfamiljer till Kulturfabriken

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Barnteatern ”Spökfarfar” visades på Kulturfabriken.
Barnteatern ”Spökfarfar” visades på Kulturfabriken. Foto: Tobias Larsson Franzén

Att förlora någon nära anhörig är aldrig lätt, men minnena kommer alltid att leva kvar. Det var temat på en barnteater som hölls på Kulturfabriken, som också bjöd på en hel del skratt.

Ett 30-tal barn och föräldrar hade tagit plats i Kulturfabriken för att se föreställningen ”Spökfarfar” under tisdagsförmiddagen. Föreställningen visades även en gång under eftermiddagen.

Arrangemanget var en del av höstlovsprogrammet i Skövde och bakom föreställningen stod Obanteatern med skådespelarna Tomas Fingal och Magnus Ödéhn.

Olle, Sara och Ellie Nyberg med Sirry och Harry Brohede redo att ta plats i ”salongen”.
Olle, Sara och Ellie Nyberg med Sirry och Harry Brohede redo att ta plats i ”salongen”. Foto: Tobias Larsson Franzén

Den dryga halvtimmeslånga föreställningen är baserad på en bok av Kim Fupz Aakeson och Eva Eriksson, och handlade om Erik som förlorat sin kära farfar. Hans föräldrar försöker trösta och svara på de många frågor som kan uppkomma. Men kvällen efter begravningen dyker så farfar upp igen. Det var nämligen något han hade glömt – att säga adjö. Tillsammans beger de sig ut på ett äventyr fullt av minnen. Som den gången de åkte berg- och dalbana, fiskade och planterade ett nytt träd.

Åskådarna fick sig en eftertänksam stund, men de många komiska utstyrslarna, ljudeffekterna och i övrigt fysiska humorn lockade till många skratt.

Föreställningen lockade till många skratt.
Föreställningen lockade till många skratt. Foto: Tobias Larsson Franzén
Felicia Wejshag med mormor Anette Winge.
Felicia Wejshag med mormor Anette Winge. Foto: Tobias Larsson Franzén
Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

BarnFöreställningarKulturfabrikenNöje/KulturSkövdeTeater

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.