Hoppa till huvudinnehållet

Skövde IK: Håller med om dåligt ljud

Publicerad:
Ljudet i Billingehov är under all kritik på vissa ställen i ishallen, skriver Andreas Birgersson i Skövde IK. Här en illustrationsbild från läktaren när Skövde IK vann mot Mariestad den gångna helgen.
Ljudet i Billingehov är under all kritik på vissa ställen i ishallen, skriver Andreas Birgersson i Skövde IK. Här en illustrationsbild från läktaren när Skövde IK vann mot Mariestad den gångna helgen. Foto: Anton Gustavsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Hon med dålig hörsel?" (SLA, 2/11). Först och främst vill jag passa på att välkomna er till oss i Billingehov. Vi ser hela tiden ny publik vilket är fantastiskt. Tyvärr så håller vi i Skövde IK med om att ljudet är för dåligt. Faktiskt under all kritik på vissa ställen i ishallen.

Det är för långt mellan högtalarna och risken är stor att man hamnar mellan två högtalare och ljudspridningen i sidled är för liten. Det uppstår därmed luckor i ljudet på läktaren. Det innebär även att många som har en högtalare framför sig upplever ljudet som väldigt högt just där.

Vi arbetar aktivt med att få det bättre, bland annat genom ett flertal felanmälningar till kommunen som äger ljudanläggningen. Tyvärr så ser vi ingen förbättring. Kommunen är nog väl medvetna om att det inte låter så bra då de vid till exempel skolavslutning i Billingehov hyr in extern ljudanläggning. Även vi som förening investerar i vår egen teknik för att utesluta att det är fel på våra grejer.

Jag vill samtidigt som jag kritiserar ljudet hylla kommunens medarbetare i Billingehov som gör allt de kan för att få det att fungera för oss som hyr anläggningen. Tyvärr håller inte de mest engagerade i plånboken. Vi kämpar vidare med detta och hoppas att det ska bli bättre inom kort.

Andreas Birgersson

Arrangemangsansvarig Skövde IK

Artikeltaggar

Andreas BirgerssonBillingehovInsändareIshockeyKritikSkövdeSkövde IKSportTeknik