Hoppa till huvudinnehållet

Rally i mörkret – med temat ”Sällskapsresan”

Publicerad:
Tilda Kämmlein
tilda.kammlein@hjotidning.se
92 stycken kom till startlinjen.
92 stycken kom till startlinjen. Foto: Daniel Sahlin

För andra året i rad anordnade Owners i Karlsborg ett Halloweenrally för mopedburna ungdomar och vuxna. Utmed en 4 mil lång slinga sattes deras praktiska färdigheter inom mopedkörning på prov, samtidigt som övriga kunskaper testades i ett klurigt quiz på temat ”Sällskapsresan”.

– Det var så uppskattat förra året så vi valde att köra i år igen, berättar Daniel Sahlin som var med och anordnade rallyt.

92 mopedförare kom till startlinjen i lördags kväll för att göra upp i årets Halloweenrally. Hela åldersspektrat fanns representerat bland deltagarna och vinnande ur striden gick Philip Piastra, som knep den eftertraktade förstaplatsen på sin Monark 1209.

– Rally var skitbra ordnat. Frågorna var också väldigt bra för min del, ”Sällskapsresan” har man ju koll på, berättar han.

“Rolig syn”

Tobias Hansson kom på 2:a plats och Philip Piastra tog hem 1:a platsen.
Tobias Hansson kom på 2:a plats och Philip Piastra tog hem 1:a platsen. Foto: Daniel Sahlin

Utmed sträckan fanns åtta tipsfrågor på temat “Sällskapsresan” uppsatta och däremellan flertalet kontroller med olika körprov.

– De tävlande samlade poäng genom att svara på tipsfrågor om Stig-Helmer och genomföra testerna längs vägen. Rallyt gick runt Bottensjön kan man säga i stora drag, med en sväng upp på Vaberget, berättar Daniel Sahlin som var på plats hela kvällen, och fortsätter:

– Det var ett bra deltagande i år med folk i alla åldrar, från 15 till 75 år om jag inte minns fel.

Vidare beskriver han arrangemanget som en “rolig syn för allmänheten” med de många utsmyckade mopederna som åkte genom byn i klungor.

– Det är ju stora lysen och konstellationer av olika slag, vissa hade bilbatterierna på pakethållaren och det kan se ganska kul ut, avslutar han.

En av de mer iögonfallande mopederna som deltog i rallyt.
En av de mer iögonfallande mopederna som deltog i rallyt. Foto: Daniel Sahlin
Deltagare och publik vid Owners klubbhus.
Deltagare och publik vid Owners klubbhus. Foto: Daniel Sahlin
Ett annat exempel på en udda moped.
Ett annat exempel på en udda moped. Foto: Daniel Sahlin
Starten går för Owners halloweenmopperally.
Starten går för Owners halloweenmopperally. Foto: Daniel Sahlin

Artikeltaggar

KarlsborgMopederRally

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.