Hoppa till huvudinnehållet

Ny mobilantenn i sjukhusets källare – kostar närmare en halv miljon kronor

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
I källarutrymmena på Skaraborgs sjukhus har det i stora delar saknats mobiltäckning.
I källarutrymmena på Skaraborgs sjukhus har det i stora delar saknats mobiltäckning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om det händer en olycka i kulvertarna på Skaraborgs sjukhus i Skövde, där bland annat driftpersonal jobbar, så kan de inte kalla på hjälp via sina mobiler. Detta eftersom det saknas täckning. Men nu ska en mobilantenn installeras.

Vid arbete på plan 0 på sjukhuset, det vill säga där källare och kulvertar finns, har entreprenörer och driftpersonal mycket svårt att meddela sig vid exempelvis en olycka. Detta därför att stora delar av lokalerna saknar mobiltäckning. Västfastigheter kommer därför att investera i ett nytt antennsystem till en kostnad på 450 000 kronor.

I en del av sjukhuset på plan 0, behöver också ventilationssystemet byggas om för att säkerställa rätt luftflöden och brandsäkerhet. Det till en kostnad på 2,3 miljoner kronor.

Det nya akut- och serviceblocket som nu byggs ska förbindas med befintligt sjukhus på ett antal platser. För att kunna göra det behövs ett nytt gångstråk och i samband med det vill man byta ut äldre VVS-installationer. Det kommer att kosta 1,5 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Skaraborgs sjukhusTeknik och vetenskap

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.