Hoppa till huvudinnehållet

Skövde lyser upp i Stad i ljus: ”Viktigt att genomföra för kommunen”

Publicerad:
Även i år kommer ljusfen att lysa upp staden.
Även i år kommer ljusfen att lysa upp staden. Foto: Tobias Larsson Franzén

Snart tändas juleljusen runt om i landet.

Och så även kring Skövdes centrumkärna. Stad i ljus är tillbaka.

– En levande stadskärna är viktigt för Skövde, säger Björn Söderlundh.

Kommundirektören Söderlundh talar varmt om det värmande ljusevenemanget. Stad i ljus har varit ett givet inslag i Skövde under en lång tid, och i år stoppas kontakten i den 25 november och lamporna skruvas ut den 15 januari 2023.

Det kommer att vara installationer kring torget, en lysande fontän i kyrkparken och diverse ljus på torget vid Kulturhuset. För den som suktar efter mer vinter- och julkänsla, kommer ett glimrande vinterlandskap att öppnas upp inne i Commerce.

– För Skövde kommun är det viktigt att genomföra Stad i ljus. En levande stadskärna är viktigt för Skövde och evenemang behövs som kan stödja de näringsidkare som har haft tuffa år under pandemin, säger Björn Söderlundh i ett pressmeddelande.

Energifrågan - hur mycket el kan användas?

Elpriserna har diskuterats länge, och många kommuner har dragit in på belysning nattetid. Skövde kommun har diskuterat frågan, och landat i beslutet att behålla belysningen.

– Evenemanget har ingått i den nyligen genomförda översynen av energiförbrukningen i kommunen. Vi kom fram till att vi inte släcker någon gatubelysning i kommunen och då innefattas även julbelysningen, det är en trygghetsfråga, säger Björn Söderlundh.

Men vissa mått av besparingar görs.

Evenemanget kommer att vara en månad kortare än normalt, och projektgruppen har valt att inte köpa in nytt material, utan enbart använda lampor och dekor som redan finns.

Upptändningen startar 18.00 den 25 november på Hertig Johans torg.

Artikeltaggar

CommerceEvenemangFamiljJulNöje/KulturPressmeddelandeSkövdeSkövde kommunVindVinter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.