Hoppa till huvudinnehållet

De blir lokala hopp vid SM-veckan

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Klara Söderberg (till vänster) och Vilma Lejonberg är klara för SM-veckan i Skövde
Klara Söderberg (till vänster) och Vilma Lejonberg är klara för SM-veckan i Skövde

När mästerskapen i styrkelyft för Västra Götaland inklusive Halland och Dalsland avgjordes lyckades Vilma Lejonberg och Klara Söderberg så bra att de kvalade till SM-veckan i Skövde den sista helgen i januari.

Vilma och Klara vann sina respektive klasser, vilket gjorde dem klara för SM.

Helgens tävling lockade drygt 140 lyftare och Göteborgs Kraftsportklubb stod som arrangör.

Vilma Lejonberg bor i Tibro, jobbar i Skövde och tävlar för Broddetorps GoIF. Hon vann vann sin klass överlägset där hennes 197,5 kilo i marklyft är ett inofficiellt svenskt rekord. Rekordet är på 195 kilo, men reglerna är sådana att svenskt rekord bara får slås vid SM, så det blir att ladda om för tävlingen i SM-veckan.

Vilma tävlar i klassen -69 kg och hon klarade SM-kvalgränsen med 15 kg med totalt 415 (gränsen var satt till 400 kg),

Hon noterade 145 kg i knäböj, 72,5 kg i bänkpress och redan nämna 197,5 kg i marklyft.

Klara Söderberg är en tjej som är bosatt i Lidköping och tävlar för Falköpings TK.

Klara vann klass 76 kg lätt och klarade även hon sin kvalgräns med totalt 417,5 kg (kvalgräns 410). Hon klarade 135 kg i knäböj, 107,5 kg i bänk och 175 kg i marklyft, vilket gör ett sammanlagt resultat på 417,5 kg.

Artikeltaggar

RekordSM-veckanStyrkelyft

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.