Hoppa till huvudinnehållet

Flyttar till Danmark: Ska bilda par med världsmålvakten

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Fabian Norsten och Niklas Landin ska bilda målvaktspar nästa säsong.
Fabian Norsten och Niklas Landin ska bilda målvaktspar nästa säsong. Foto: SLA/Bildbyrån

Fabian Norsten köptes loss från IFK Skövde av tyska Gummersbach, men det pratades om att han efter en säsong skulle gå vidare till Aalborg Håndbold i den danska ligan. På fredagen bekräftar klubben detta på sin hemsida.

Fabian Norsten som kom till IFK Skövde från Hammarby och gjorde tre år i IFK Skövde har skrivit treårskontakt och Aalborg skriver på sin hemsida:

– Fabian är en av de största svenska målvaktstalangerna och det framhålls av hans 16 U-landskamper och tre A-landskamper på visitkortet. Han kommer dessutom hit med värdefull erfarenhet både från Sverige och Tyskland, säger Aalborgs ordförande Jan Larsen.

Den danska klubben storsatsar verkligen och den här säsongen har de världsstjärnorna Mikkel Hansen och Arnor Palmarsson i laget. Till nästa säsong är det också klart att målvakten Niklas Landin ansluter från Kiel. Norsten kommer med andra ord att kampera tillsammans med handbollsvärldens kanske allra bästa målvakt.

I laget finns även de svenska landslagsspelarna Felix Claar och Lukas Sandell den här säsongen, men Sandell byter till ungerska Veszprém nästa säsong och Claar ska till Magdeburg.

– Det blir spännande att få representera Aalborg Håndbold under de kommande åren. Det är ett otroligt bra lag jag kommer till, det bästa i Skandinavien, och jag hoppas att jag ska kunna bidra så mycket som möjligt, kommenterar Norsten. som skall ersätta Mikael Aggefors som lämnar efter den här säsongen.

Efter sju säsonger har 37-åringen bestämt sig för att flytta till Sverige. Det är inte känt hur det blir med hans fortsatta handbollsspel.

Artikeltaggar

Aalborg HåndboldFabian NorstenHammarby IFHandbollIFK Skövde HKMikael AggeforsSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.