Hoppa till huvudinnehållet

IFK Värsås cupvinnare i slutsekunden: ”Ett riktigt drama”

Publicerad:
IFK Värsås segerjublar efter segern i Skövde Futsal Cup.
IFK Värsås segerjublar efter segern i Skövde Futsal Cup. Foto: Mattias Olsson

IFK Värsås och Qviding tog hem Skövde Futsal Cup. IFK Värsås avgjorde sin final mot lokalkonkurrenten Skövde City i matchens sista sekund.

Det var gott om välspelade, jämna och dramatiska matcher i Arena Skövde när Våmbs IF arrangerade Skövde Futsal Cup under lördagen. IFK Värsås ordnade en hemmaseger på herrsidan. I en mycket dramatisk final slog man Skövde City.

– Helt underbart. Vi hade en bra känsla redan från första matchen och vi har genomfört ett riktigt bra lagarbete hela dagen, alla har levererat perfekt, säger IFK Värsås lagkapten Filip Briland som gjorde två mål i finalen.

I tidigt underläge

Skövde City gick tidigt upp i ledningen efter två snabba mål. Värsås blev efter det, det spelförande laget och reducerade ganska snabbt, men såg länge ut att inte få in kvitteringen. Men med mindre än två minuter kvar fick man straff. En straff som Skövde City inte alls höll med domarna om, och visst tumult uppstod. När känslorna lagt sig kunde Värsås kvittera på straffen. När matchen såg ut att gå till förlängning slog IFK Värsås och Filip Briland till ytterligare en gång, och avgjorde finalen med en sekund kvar.

Filip Briland hade all anledning att vara nöjd efter finalen.
Filip Briland hade all anledning att vara nöjd efter finalen. Foto: Mattias Olsson

– Jag hade nog alla marginaler man kunde ha med sig med den träffen. Vi satte oss i ett dumt läge och låg under med 2–0, men vi kände ändå att vi kunde lösa det och det sa vi till varandra. Och det var skönt att det lyckades. Det blev ett riktigt drama, och även semifinalen blev ett drama, men det är så det ska vara i sådana här turneringar tycker jag, säger Filip Briland.

Straffar

Ja, semifinalen mot Kurdiska FF Örebro gick hela vägen till straffar. Där satte Värsås sin straff och med hjälp av en målvaktsräddning kunde laget säkra finalplatsen. En final som alltså blev lyckosam.

IFK Värsås slog Skövde City i en jämn final.
IFK Värsås slog Skövde City i en jämn final. Foto: Mattias Olsson

Blir det något segerfirande?

– Det blir ett rejält firande. Det är vi bra på i Värsås. Det kommer att bli riktigt galej.

Qviding vann

På damsidan blev det även där en jämn final. Qviding hamnade i underläge mot Falköping Futsal Club, men kunde ta sig i kapp och vinna finalen efter förlängning. På damsidan var Skövde KIK mest framgångsrikt av de lokala lagen. Laget tog sig till semifinal, där till sist slutsegrarna Qviding blev för svåra och kunde vinna med 1–0. Skövde KIK hade ett bra läge att få till en kvittering i slutet av matchen. Men lyckades inte förvalta den chansen.

Qviding tog hem titeln efter seger mot fjolårssegrarna Falköping Futsal Club.
Qviding tog hem titeln efter seger mot fjolårssegrarna Falköping Futsal Club. Foto: Mattias Olsson

Fakta

Slutspel, damer: kvartsfinaler: Borås Allmäna IK–Falköping Futsal Club 2–3 e.straffar, IFK Wreta Kloster 2– Vartofta 2–1, Qviding–Skultorp 1–0, Skövde KIK–Våmb 3–0. Semifinaler: Falköping – Wreta Kloster 4–0, Qviding–Skövde 1–0. Final: Falköping–Qviding 1–2 e.förlängning.

Slutspel, herrar: kvartsfinaler: Fröjereds IF–Kurdiska FF Örebro 0–2, IFK Värsås–FC Skövde Svart 6–0, Grolanda/Floby–Skövde City FC 2–3 e.straffar, Valtorps IF Röd–Nol IK 0–2. Semifinaler: Kurdiska FF Örebro– Värsås 1–2 e.straffar, Skövde City–Nol 3–1. Final: Värsås–Skövde City 3–2.

Artikeltaggar

FotbollFutsalIFK VärsåsSkövdeSkövde KIKSportTurneringarVåmbs IFVärsås

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.