Hoppa till huvudinnehållet

Fyra mål på en period – SIK slog jumbon: ”Islossning”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Skövde IK tog en tämligen enkel seger på Köping.
Skövde IK tog en tämligen enkel seger på Köping. Foto: Mattias Olsson

En stark andraperiod. Det var nyckeln till Skövde IK:s seger mot tabelljumbon Köping. Matchen blev aldrig särskilt spännande.

Axel Abrahamsson hade gjort första periodens enda mål. Men det var i andra perioden som Skövde IK avgjorde matchen. En imponerande andraperiod som laget vann med 4–0. Där man dessutom hade bud på klart fler mål.

Jag tycker vi spelar bra redan i första perioden utan att få så mycket utdelning. Men i den andra blev det proppen ur kan man säga. Det var skönt, säger SIK:s tränare Staffan Lundh.

Simon Siwert gjorde sitt första mål på två år.
Simon Siwert gjorde sitt första mål på två år. Foto: Mattias Olsson

Simon Siwert gjorde 3–0 målet. Hans första mål för säsongen.

– Jag tycker att både första och andra perioden är bra, där vi får islossning i andra. Tredje var väl sisådär, men det var skönt att vi tog tre poäng, säger Simon Siwert.

Första på två år

Han var nöjd att själv få göra ett mål. Det var nämligen ett tag sedan han gjorde ett.

– Det var ett tag sedan man gjorde mål. Det var skönt att den trillade in nu. Jag och Smith pratade i omklädningsrummet nu efter matchen om när jag egentligen gjorde mål senast och det var nog lite över två år sedan det hände. Då var det i en match i Västerås där han spelade fram så det var ett tag sedan, så det var skönt att få utdelning, säger Simon Siwert.

Skövde IK slog jumbon Köping - Så var matchen minut för minut

I andra perioden fick Siwert chansen att spela med Kristoffer Söder och Josh Laframboise.

– Det var kul, båda är riktigt bra och gör det lätt för en ute på banan, det är första gången i år jag spelar med dem, säger Simon Siwert.

Anton Lundmark gjorde ett av Skövdes sex mål. Just här räddar dock målvakten.
Anton Lundmark gjorde ett av Skövdes sex mål. Just här räddar dock målvakten. Foto: Mattias Olsson

Med 5–0 i ryggen inför den tredje perioden kändes Skövdes seger helt klar.

Tog timeout

Men gästande Köping lyckades åtminstone skapa lite nerv i matchen. Med två mål på tre minuter skiljde plötsligt bara tre mål. SIK:s tränare Staffan Lundh agerade och tog en timeout.

– Jag ville att vi skulle lugna ner oss lite. Jag tyckte att vi kastade puckar lite omkring oss där vid deras två mål. Så tanken var att undvika att få panik och börja om lite grann, säger Staffan Lundh.

Köping skapade några chanser även efter timeouten, men Skövde tog sig ur den värsta anstormningen och kunde sedan lugnt spela sig genom den tredje perioden, och efter att Josh Laframboise satt ett sista mål i tom bur kunde man vinna matchen med 6–2.

– Jag tycker att vi har väldigt bra attack in på mål i de två första perioderna i dag. Nu siktar vi på att spela bra i 60 minuter nästa gång, säger Staffan Lundh.

Matchfakta

Hockeyettan västra

SKÖVDE IK–KÖPING

6–2 (1–0, 4–0 1–2)

Första perioden: 1–0 (13:08) Axel Abrahamsson ass Erik Möller.

Utvisningar: SIK -

Utvisningar: Köping 2X2 minuter.

Skott: 10–4

Andra perioden: 2–0 (2:25) Erik Möller ass Oscar Forsmark, Alexander Ternblad, 3–0 (6:57) Simon Siwert ass Josh Laframboise, 4–0 (10:46) Kristoffer Söder ass Alexander Ternblad, 5–0 (12:10) Anton Lundmark ass Lukas Smith, Axel Abrahamsson.

Utvisningar: SIK: 2 min

Köping: 2 min

Skott: 10–9

Tredje perioden: 5–1 (1:50) Max Stigell ass Emil Norberg, 5–2 (3:06) Wille Bärehag ass Niklas Mattila, 6–2 (17:02) Josh Laframboise ass Kristoffer Söder.

Utvisningar:

SIK: 2 minuter

Köping: 2 minuter

Skott: 9–14

Totalt: 29–27

Artikeltaggar

IshockeySkövde IKStaffan Lundh

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.