Hoppa till huvudinnehållet

Han är IFK:s första nyförvärv: ”En bra plats för att utvecklas”

Publicerad:
Axel Axelsson byter från Tidaholms GIF. Foto: IFK Skövde FK

IFK Skövde har gjort klart med sitt första nyförvärv inför återkomsten i division 2.

Axel Axelsson hämtas in från Tidaholms GIF.

– Det ska bli spännande, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Axel Axelsson hade en stark säsong i division 3 förra säsongen. Anfallaren blev tvåa i skytteligan bakom IFK:s Edin Salihovic. Efter 13 mål på 21 matcher blir han och Salihovic nu lagkamrater.

– Jag har haft en bra dialog med Charbel och varit med på träningarna ett par veckor. Det känns som en bra plats för att utvecklas och det ska bli kul med nya utmaningar.

Tidaholm blev trea i division 3 förra året, ganska långt efter Alingsås som tog kvalplatsen till division 2. IFK Skövde har sedan tidigare förlängt med en rad spelare, men Axel Axelsson blir IFK:s första nyförvärv inför återkomsten i division 2. Han säger så här om valet att byta klubb:

– Det är ett bra fotbollslag som är tufft att möta, så det ska bli kul att testa det från andra sidan. Personligen strävar efter att göra ännu fler mål och bidra mer. Jag vill se mig mer som en spelande forward, men de senaste åren så har jag varit mer av en boxspelare. Jag är löpvillig, relativt bra som target och bra på huvudet.

Managern Charbel Abraham är nöjd över tillskottet till truppen.

─ Det är en ung och bra spelare. Han har väldigt egenskaper och en stor potential. Han har gjort det bra i Tidaholms GIF. Han passar in hos oss på många sätt. Nu känner jag att forwardspositionen kan vi lägga åt sidan. Den är komplett i princip.

Artikeltaggar

Charbel AbrahamFotbollIFK Skövde fotbollTidaholms GIF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.