Hoppa till huvudinnehållet

Brännbergers Önnered nästa uppgift för IFK Skövde

Publicerad:
IFK Skövde och tränaren Henrik Signell ställs på fredagskvällen mot Önnereds HK där Christoffer Brännberger är tillbaka efter sin avstängning.
IFK Skövde och tränaren Henrik Signell ställs på fredagskvällen mot Önnereds HK där Christoffer Brännberger är tillbaka efter sin avstängning.

Efter cuputtåget är det fullt fokus på Handbollsligan för IFK Skövde.

På fredagskvällen väntar hemmamatch mot Önnereds HK.

Göteborgslaget kommer närmast ifrån en klar seger mot IF Hallby HK i en match där Christoffer Brännberger var tillbaka efter sin omdiskuterade avstängning.

IFK Skövde HK åkte ur svenska cupen förra helgen efter lagets andra förlust mot IFK Kristianstad.

Nu är det enbart fullt fokus på ligaspelet som gäller för IFK Skövde. I den senaste omgången av Handbollsligan lyckades IFK Skövde att bryta förlusttrenden.

Bang efter trendbrottet: ”Var en annan känsla idag”

Efter tre raka nederlag blev det oavgjort, 26–26, mot Alingsås HK på bortaplan efter att IFK legat under i den första halvleken.

– Vi gör en klart bra insats. Framförallt är den i paritet med det handbollslag som vi vill vara. Vi backar upp varandra, är aggressiva och intensiva. Vi kommer tillbaka och det är jättestarkt. Jag är väldigt stolt att vi lyckas hämta ikapp, sade IFK-tränaren Henrik Signell till SLA.

Sjöbrink: ”Inte ofta det händer”

– Det är skönt att vi får med oss en poäng även om jag kanske tycker att vi förtjänade två. Så som det har sett ut så tror jag den här poängen kan vara väldigt viktig. Nu har vi något positivt att ta med oss som gör att vi kan jobba ännu hårdare, fortsatte han.

Målvakten återvänder till IFK Skövde: ”Känns oerhört bra”

På fredagskvällen väntar hemmamatch mot Önnereds HK.

Lagen har mötts tidigare under säsongen i svenska cupen.

Då vann IFK den andra matchen (35–31) och spelade oavgjort (28–28) i den första matchen i åttondelsfinalen i cupen.

Önnereds HK besegrade IF Hallby HK med klara siffror i den senaste omgången. Då var Christoffer Brännberger tillbaka efter sin avstängning.

Jämför busens straff med Hanisch dopingavstängning: ”Är det okej?”

Brännberger, som fick sitt straff kortat av Riksidrottsnämnden och därmed var spelklar redan mot Hallby, gjorde åtta mål för Önnered i 36–26-segern.

Det skall noteras att IFK Skövdes Viktor Ljungquist är aktuell för spel igen efter att ha varit bortai 13 månader efter en korsbandsoperation.

- Jag räknar med att börja långsamt och kommer nog till en början inte att ha mycket speltid i anfall. Om det blir spel över huvud taget på fredag vet jag inte. Det är Henrik Signell som bestämmer. Kanske blir det bara bänken men bara det ska bli jätteskönt, seger Victor på klubbens hemsida.

HANDBOLL. Handbollsligan

IFK Skövde HK–Önnereds HK

FORMEN

Tre senaste matcherna:

IFK Skövde HK: IFK Kristianstad (h) 30–34, Alingsås HK (b) 26–26 IFK Kristianstad (b) 33–40.

Önnereds HK: IF Hallby HK (h) 36–26, Eskilstuna Guif (b) 24–30, Redbergslids IK (h) 38–34.

OMGÅNGEN

25/11: IFK Skövde HK–Önnereds HK, HK Aranäs–Alingsås HK, Ystads IF–Lugi HF, IFK Kristianstad–HK Malmö, Redbergslids IK–IK Sävehof, Eskilstuna Guif–Hammarby IF HF, IF Hallby HK–OV Helsingborg.

BÄSTA MÅLSKYTTAR

IFK Skövde HK: Viktor Hallén 54, Bjarni Valdimarsson 43, Adam Ljungquist 35.

Önnereds HK: David Sandberg 65, Mishels Liaba 49, Markus Thorbjörn 40.

PASSNINGSLIGA

IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 35, Adam Ljungquist 29, Kristian Svensson 25.

Önnereds HK: Hugo Forsberg 32, Mishels Liaba 27, David Sandberg 17.

MÅLVAKTER

IFK Skövde HK: Victor Bang 93 räddningar/299 skott, 31 i räddningsprocent, Milan Bomastar 32/126, 25.

Önnereds HK: Sebastian Abrahamsson 93 räddningar/310 skott, 30 i räddningsprocent, Fredrik Fuglsang Torp 38/120, 32, Arvid Skoog 10/43, 23.

SLA-LIGAN

IFK Skövde HK: Victor Bang 11, Markus Sjöbrink 10, Viktor Hallén 8.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.