Hoppa till huvudinnehållet

Gymnastikfest i Kavelbrohallen när Skövde GF anordnade Skaraborgscup

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Skaraborgscupen i truppgymnastik hölls i Kavelbrohallen under lördagen.
Skaraborgscupen i truppgymnastik hölls i Kavelbrohallen under lördagen. Foto: Tobias Larsson Franzén

Skövde Gymnastikförening stod som värd för årets upplaga av Skaraborgscupen. 350 ungdomar deltog och som blev påhejade av släkt och vänner på läktaren i Kavelbrohallen.

Skaraborgscupen är en truppgymnastiktävling som alternerar mellan Skövde Gymnastikförening, Mariestads GK och Tidaholms GS som arrangörer. Under lördagen var turen kommen till Skövdeklubben. Senast det hände var 2018.

350 unga gymnaster bjöd på konster.
350 unga gymnaster bjöd på konster. Foto: Tobias Larsson Franzén

Cupen är träningsinriktad vilket betyder att de deltagande lagen får testa på att tävla på ett avslappnat sätt, och kanske finjustera sina nummer inför kommande tävlingar.

– Vi har domare och så men de är inte lika hårda i bedömningarna som under en vanlig tävling, sa Ann Andersson, ordförande Skövde GF.

Publiken hejade på.
Publiken hejade på. Foto: Tobias Larsson Franzén

Starten gick tidigt på lördagsförmiddagen och tävlingen pågick fram till sena eftermiddagen. Runt 350 ungdomar i åldrarna 6 till 17 deltog. Förutom ovan nämnda föreningar deltog också Karlsborgs GF, Art Dance Falköping och Lidköpings GF. Det tävlades i grenarna tumbling, trampett och showdans. Läktaren var fylld med anhöriga som hejade på och fick se många spektakulära hopp och volter.

– Det har varit en fantastisk bra dag. Många föräldrar och ledare har hjälpt till och gjort så att allt har rullat på. Mycket publik har vi också haft, så det har varit bra drag, särskilt under showdansen, sa Ann Andersson och lade till:

– Ett bra genrep inför att föreningen fyller 100 år nästa år.

Föreningen Art Dance från Falköping
Föreningen Art Dance från Falköping Foto: Tobias Larsson Franzén
Gymnasterna tågade in till publikens applåder.
Gymnasterna tågade in till publikens applåder. Foto: Tobias Larsson Franzén
Laget ”Skövdes gröna bananer”.
Laget ”Skövdes gröna bananer”. Foto: Tobias Larsson Franzén
Foto: Tobias Larsson Franzén
Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

GymnastikSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.