Hoppa till huvudinnehållet

Mittbacken lämnar Skövde AIK: "Tobbe har lärt mig mycket"

Publicerad:
Gabriel Wallentin lämnar Skövde AIK och återvänder till Halmstads BK efter utlåningen till SAIK. Mittbacken hyllar SAIK-tränaren Tobias Linderoth för sin fortsatta utveckling som spelare.
Gabriel Wallentin lämnar Skövde AIK och återvänder till Halmstads BK efter utlåningen till SAIK. Mittbacken hyllar SAIK-tränaren Tobias Linderoth för sin fortsatta utveckling som spelare.

Gabriel Wallentin, 21 år, lämnar Skövde AIK.

Mittbacken återvänder till Halmstads BK efter att ha varit utlånad till SAIK under de senaste två åren.

– Det är skitkul att vara tillbaka där allt började, säger Gabriel Wallentin till Halmstads BK:s hemsida.

Gabriel Wallentin har varit utlånad till Skövde AIK de senaste två säsongerna.

Nu står det klart att mittbacken återvänder till Örjans Vall och Halmstads BK.

Det skriver den nyblivna allsvenska klubben på sin hemsida under lördagen.

– "Gabbe" är en lovande mittback som under sin utlåning hos Skövde AIK har tagit ytterligare kliv och har gjort en väldigt stark höst i Superettan. Det blir spännande att få hem Gabriel igen till fadershuset och bidra till hans fortsatta utveckling här i HBK, säger Halmstads tränare Magnus Haglund.

Gabriel Wallentin är en spelare som är fostrad i Halmstads BK:s Akademi- och ungdomsverksamhet. Han spelade i laget födda 2001.

Gabriel Wallentin har spelat i Skövde AIK de senaste två åren. Nu återvänder han till Halmstads BK där han varit utlånad ifrån.
Gabriel Wallentin har spelat i Skövde AIK de senaste två åren. Nu återvänder han till Halmstads BK där han varit utlånad ifrån. Foto: TOBIAS ANDERSSON

Fått speltid i Skövde AIK

Efter två år och en hel del speltid i Skövde AIK, som den här säsongen slutade femma i superettan, vänder Wallentin alltså nu tillbaka.

– Det är skitkul att vara tillbaka där allt började. Jag ser fram emot att komma igång och vara här igen. Det är mycket kompisar kvar här sen sist. Min plan med utlåningen var att få visa upp mig och få komma tillbaka igen, säger Gabriel Wallentin.

– Jag har haft två bra år i Skövde. Jag har fått växa upp lite, har tagit kliv både på personliga plan och på fotbollsplan. "Tobbe" (Tobias Linderoth, tränare i Skövde AIK) har lärt mig mycket om hur man ska vara smart på en plan, fortsätter han.

Magnus Haglund, tränare i Halmstads BK.
Magnus Haglund, tränare i Halmstads BK. Foto: Anders Bjurö/TT

Tillbaka i allsvenskan

Halmstads BK kom tvåa i superettan och avancerade till allsvenskan. Det blev en snabb återkomst till allsvenskan för hallänningarna som degraderades ifrån landets högsta serie så sent som 2021.

Magnus Haglund säger vidare så här om Gabriel Wallentin:

– Han är spelskicklig med väldigt bra fötter, en tuff duellspelare med bra huvudspel och han är dessutom snabb. Det finns många intressanta egenskaper som finns på plats redan nu. Nu ska det till lite finslipning av de olika delarna i spelet, sen så tror vi att vi har en väldigt bra mittback framåt.

Bekräftat: Villiam Granath klar för Halmstad: ”Ett bra steg”

Halmstads BK värvade nyligen Villiam Granath ifrån Skövde AIK.

Artikeltaggar

AllsvenskanFotbollGabriel WallentinHalmstads BKSkövde AIKSuperettanTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.