Hoppa till huvudinnehållet

Bilist körde in i trafikstolpe i centrala Skövde – ingen person kom till skada

Publicerad:
Reporter Elin Nilsson
Elin Nilsson
elin.nilsson@mariestadstidningen.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

SOS Alarm larmades om en trafikolycka i Skövde vid lunchtid på fredagen. Enligt larmet handlade det om två personbilar som kolliderat, men det visade sig vara en personbil som kört in i en trafiksignalstolpe. Ingen person kom till skada till följd av olyckan.

Klockan halv ett under fredagen inkom ett larm om en trafikolycka med flera fordon i Skövde. Det visade sig däremot att det inte var flera fordon inblandade, utan att det handlade om en personbil som kört in i en trafiksignalstolpe vid korsningen Majorsgatan/Ekängsvägen.

Kort efter olyckan inträffat beskrev räddningstjänst att det var lugnt på platsen.

– Det är en personbil som har kört in i en trafiksignalsstolpe i en korsning. Det ska inte vara några personskador. Vi har stängt av där så för tillfället är det begränsad framkomlighet, sade Patrik Åstemo på räddningstjänsten östra Skaraborg.

Ingen ambulans åkte till platsen, men en akutbil var där för att kolla till föraren.

Räddningstjänsten kontaktade kommunen om situationen för att se till att någon kunde ut till platsen och titta på stolpen.

Vid klockan ett var räddningstjänsten klar på platsen.

– Bilen är borttransporterad en bit bort från vägen och kommunjouren är på plats och håller på med trafikstolpen, men nu går det att köra i korsningen igen, sade Patrik Åstemo.

Föraren var en man i 25-årsåldern och misstänks för olovlig körning, vilket polisen senare upprättade en anmälan om.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSkövdeTrafikolyckor

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.