Hoppa till huvudinnehållet

Padelglädje satsar med ny anläggning och ny förening

Publicerad:
Padelglädje heter nya padelhallen i Skultorp som Daniel Andersson, David Lundh och Johan Nyberg ligger bakom.
Padelglädje heter nya padelhallen i Skultorp som Daniel Andersson, David Lundh och Johan Nyberg ligger bakom. Foto: Roland Svensson

Padelglädje är namnet på den nya padelhallen som öppnar i Skultorp. Trots att flera anläggningar i landet tvingats stänga tror ändå Daniel Andersson, David Lundh och Johan Nyberg stenhårt på sin satsning, bland annat med en nystartad förening: ”Vi vill att padel blir mer av en sport”

De tre kompisarna Daniel Andersson, David Lundh och Johan Nyberg har ett gemensamt intresse för idrott och sport i största allmänhet.

– Vi blev bitna av padelspel när det dök upp banor i Skövde. Nu vill vi lyfta padel som en sport och har startat föreningen Skövde padelklubb. Vi tror att föreningslivet kan lyfta intresset för sporten, och främst vänder vi oss till barn och ungdomar, säger de.

I den nya hallen ryms fem dubbelbanor samt en singelbana där man kommer erbjuda prova på-padel vid fem tillfällen. I januari kommer man hålla kurser för barn och unga som leds av tjejer med bakgrund inom tennis.

Bildandet av en ny förening hoppas de ska ge framgång för att mer etablera padel som en sport där många kan delta.

– Satsningen på sporten sker underifrån med en bred bas och det finns utrustning med låneracketar att låna både för juniorer och vuxna.

Johan Nyberg, Daniel Andersson och David Lundh har tänkt till på allt från ljuddämpande material till belysning och loungen en trappa upp.
Johan Nyberg, Daniel Andersson och David Lundh har tänkt till på allt från ljuddämpande material till belysning och loungen en trappa upp. Foto: Roland Svensson

Det primära upptagningsområdet för den nya padelhallen tror de blir Skultorp, Hentorp, centrum och Stenstorp. Att flera hallar som byggts runt om i landet inte klarat kundunderlaget och fått lägga ned har inte skrämt dem från satsningen.

Byggnaden ägs av ett fastighetsbolag i Stockholm där de tre står som hyresgäster via sitt aktiebolag.

– Vi är ödmjuka inför starten och på sikt vill vi lämna över ansvaret i föreningen till en ny styrelse så det inte uppstår risk för en intressekonflikt med oss ägare.

Hallen invigs under helgen med en så kallad inspelningsturnering med 140 deltagare. Då ska flera ton sand ska trampas in i banan för rätt hårdhet i underlaget. ’

Anläggningen rymmer även omklädningsrum, konferensrum och en lounge, samt butiken CNQ sport som säljer tillbehör och ger kurser för vuxna.

– Vi har tänkt till på det här och tror på padel som sport och som ytterligare en aktivitet för barn och ungdomar, säger Daniel, David och Johan.

 Johan Nyberg provspelar en av banorna.
Johan Nyberg provspelar en av banorna. Foto: Roland Svensson
Padelglädje i nya lokaler i Skultorp.
Padelglädje i nya lokaler i Skultorp. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

IdrottPadelSkövdeSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.