Hoppa till huvudinnehållet

Serieförslag drogs tillbaka: "Finns fortsatt en osäkerhet"

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
På torsdagskvällen var det dags för Västergötlands Fotbollförbunds representantskapsmöte som skede digitalt. Här syns Niclas Krantz, Karin Holgersson, Marcus Ahlberg och P-O Carlsson på VFF.
På torsdagskvällen var det dags för Västergötlands Fotbollförbunds representantskapsmöte som skede digitalt. Här syns Niclas Krantz, Karin Holgersson, Marcus Ahlberg och P-O Carlsson på VFF.

Det beslutades bland annat om seriesammansättningen för distriktsserierna till nästa år på Västergötlands Fotbollförbunds representantskapsmöte på torsdagskvällen.

Tanken var även att division 6-serierna skulle ha fastställts. Så blev inte fallet. Osäkerheten kring antal division 6-lag är för stor och beslutet sköts därför på framtiden.

På torsdagskvällen var det dags för Västergötlands Fotbollförbunds representantskapsmöte. Där togs beslut om tävlingsverksamheten inom VFF och serieindelningen fastställdes också för de flesta serier för 2023.

Damernas division 3 och 4 fastslogs samt även herrarnas division 4 och 5. Det blev dock diskussioner om seriesammansättningen och det fanns motförslag till distriktsstyrelsens förslag. Samtliga motförslag kring seriesammansättningen avslogs.

Osäkerhet kring serier

Tre lag har redan dragit sig ur och fler tvekar kring framtiden. Därför kommer VFF att avvakta med fastställandet av seriesammansättningen i division 6.

I det ursprungliga förslaget var distriktets division 6-klubbar indelade i sju serier, med tolv lag i varje. Sedan dess har det hänt grejer. Tre lag, bland annat Hangelösa IF, har valt att tacka nej till platsen.

– Vi har flera avanmälningar de senaste dagarna. Det finns fortsatt en osäkerhet på grund av frimånaden (perioden där amatörspelare på lägre nivå utan en klubbs medgivande kan byta förening). Vi har fått till oss att det är fler föreningar som riskerar att behöva dra ur sina lag, sade Marcus Ahlberg, Vara, som är ordförande i tävlingskommittén.

– Därför vill styrelsen dra tillbaka sitt serieförslag för herrar division 6 och erhålla representantskapets mandat för att komma tillbaka med ett nytt förslag efter frimånaden. Det blir ett förslag med sju serier och med elva till tolv lag i varje serie och vi fastställer serierna under vecka 2, fortsatte han.

Fick gehör

Mötet biföll den hemställan. Istället kommer ett nytt förslag att skickas ut den 20 december, då förbundet hoppas ha mer klarhet i statusen på klubbarna. Yttranden ska ha inkommit senast den 3 januari och en vecka senare hoppas distriktsstyrelsen kunna fatta ett beslut.

Mot bakgrund av det lyftes även frågan om tidpunkten för representantskapsmötet i framtiden. Förslag om att flytta det ifrån december till januari i stället framfördes. Mötets mening var positiv till detta och ansåg att det skulle tas vidare till beslut på årsmötet.

Distriktsmötet i VFF äger rum den 25 februari i Skövde.

Skedde digitalt

Representantskapsmöte skede digitalt för tredje året i följd och med en sändning ifrån Idrottens hus i Skövde. Till mötesordförande valdes Karin Holgersson och till mötessekreterare valdes Niclas Krantz.

En motion hade inkommit och behandlades under mötet. Gånghester SK föreslog att justera reglerna för avstängning vid ackumulation av varningar. Detta för att bättre nå regelns ändamål att komma åt spelare som systematiskt ådrar sig varningar.

Distriktsstyrelsen föreslog att motionen skulle bifallas, något som också blev mötets mening.

Mötet beslutade också att en Fairplay-liga ska införas i Västergötland i de serier där distriktsdomare dömer i syfte att skapa en ännu bättre matchmiljö, allt enligt ett förlag ifrån distriktsstyrelsen.

På mötet diskuterades också tankar på att ändra serieupplägget för ett antal serier mot bakgrund av att det blir långa resor för lagen. Förslag om bland annat fler serier med färre lag med trerondigt upplägg dryftades.

FOTBOLL. Västergötlands Fotbollförbund

Fastställda serier med lokala lag i Västergötland 2023

Division 4 östra: Fagersanna IF, Falköpings FK (ny ifrån division 5), Gällstads FK, IFK Falköping FF, IFK Hjo, IFK Värsås, Skara FC, Sils IF, Syrianska FK Lidköping (ny ifrån division 5), Tvärred-Vegby FC (ny ifrån division 5), Ulricehamns IFK (ny ifrån division 3), Ulvåkers IF (ny ifrån division 5).

Division 5 östra: Ekedalens SK, IF Tymer, Jula BK, Kinne-Vedums IF, Korsberga IF, Mariestads BK, Mölltorp-Breviks AIF (ny ifrån division 6), Skultorps IF, Tibro AIK FK, Tomtens IF (ny ifrån division 6), Valtorps IF, Varnhem/Lundsbrunn.

Division 3 östra, damer: Falköping KIK U, IFK Hjo (division 4), IF Tidaholm (division 4), Mariestad Bois FF (division 4), Skultorps IF U, Skövde KIK, Stenstorps IF, Töreboda IK, Ulvåkers IF, Våmbs IF (ny ifrån division 2).

Division 4 norra, damer: Fagersanna/Mölltorp-Brevik, Gullspång/Hova/Weimer, Hörnebo SK, IF Tymer, Jula BK, Korsberga IF, Moholms SK, Norra Fågelås IF, Töreboda IK U, Ulvåkers IF U, Våmbs IF U.

Artikeltaggar

FotbollSkövdeVästergötlands Fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.