Hoppa till huvudinnehållet

Trafikolycka på Östra leden i Skövde – två bilar inblandade i frontalkrock

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Arkivbild
Arkivbild Foto: Charlotte Ferneman

Två personbilar frontalkrockade på Östra leden i Skövde under torsdagen. De två drabbade personerna klarade sig från allvarliga skador.

– Ingen av dem behöver föras till sjukhus, säger Ulf Seglert på räddningstjänsten.

Vid 15.50-tiden på torsdagen larmades två enheter från räddningstjänsten och lika många ambulanser om en trafikolycka på Östra leden (väg 26/49) i Skövde. Olyckan inträffade mellan Granhöjdsrondellen och cirkulationsplats Timboholm.

Två personbilar var inblandade i frontalkollisionen. De drabbade personerna, två till antalet, kunde på egen hand ta sig ut ur bilarna.

– Olyckan ska ha skett front mot front, men det ska inte ha varit i någon jättehög hastighet. De två personerna var vakna och talbara efter händelsen och ingen av dem behöver föras till sjukhus med ambulans, säger Ulf Seglert, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Vad har ni fokuserat på vid olycksplatsen?

– Vi har sett över de drabbade personerna och tagit hand om bildelar som legat på marken. Nu lämnar vi strax över till polisen som får ombesörja med bärgning.

Trafiken i norrgående riktning stängdes av i sin helhet efter olyckan. En halvtimme efter larmet gick det fortfarande inte att passera olycksplatsen. Däremot flöt trafiken i södergående riktning.

Vid 16.40-tiden hade händelsen klarats upp och trafiken rullade i båda riktningarna.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSkövdeTimboholmTrafikTrafikolyckorTrafikstörningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.