Hoppa till huvudinnehållet

En värmande musikstund i vinterkylan

Publicerad:
Mauricio och Jenny de Carvalho de båda medverkande.
Mauricio och Jenny de Carvalho de båda medverkande. Foto: Elof Johansson

Mauricio och Jenny de Carvalho bjöd på finstämd musik i Kyrkefalla kyrka.

Kvällens musikstycken var komponerade av Ludwig van Beethoven och Felix Mendelssohn. Prästen Anna Stillfors berättade lite om Beethovens liv, bland annat att han vid trettio års ålder började känna av en begynnande dövhet. Trots att hörseln helt försvann fortsatte han att komponera och dirigera. Han föddes i Tyskland men flyttade sedan till Wien, där han skrev sina flesta musikstycken.

Mauricio i högform.
Mauricio i högform.

Mauricio inledde med att framföra Månskenssonaten. Han spelade med en sådan intensitet att publiken blev hänförd. Ytterligare musik fick publiken lyssna till innan det var dags för Jenny att spela verk av Felix Mendelssohn på den stora kyrkorgeln. Också han en tysk kompositör som stannade i hemlandet hela sitt liv. Ett av hans mest kända verk för gemene man är förmodligen ouvertyren till En midsommarnattsdröm.

Jennys bidrag till vintermusiken var tre av Mendelssohns orgelsonater. När Jenny spelar på sin orgel hörs varenda ton och det går inte att låta bli att lyssna till det fina framförandet.

Artikeltaggar

MusikTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.