Hoppa till huvudinnehållet

Skövde HF föll i Kungälv: ”Där tappar vi initiativet”

Publicerad:
Det blev förlust för Skövde HF borta mot Kungälv.
Det blev förlust för Skövde HF borta mot Kungälv. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Skövde HF föll i bortamötet mot Kungälvs HK. Andra delen av första halvlek blev avgörande. Då lyckades Skövde HF bara göra 2 mål på 15 minuter, och tre måls ledning blev tre måls underläge. Ett underläge Skövde HF inte klarade av att komma tillbaka ifrån.

– Vi är jättebesvikna över att förlora. Det blir för många detaljer och marginaler som inte går vår väg i den här matchen. Så blir det ibland, säger tränaren Daniel Birkelund.

Skövde HF startade matchen borta mot Kungälv piggt. Laget kunde gå ifrån relativt tidigt i den första halvleken. Som mest ledde man med tre mål. 7–10. Men sedan körde offensiven fast i anfall efter anfall.

15 tunga minuter

Något som hemmalaget kunde utnyttja. Kungälv kunde ta sig i kapp och sedan förbi. Under de avslutande 15 minuterna av den första halvleken lyckades Skövde HF bara göra två mål, varav ett på straff. Även om Annie Linder i mål blev bättre och bättre ju längre halvleken gick kunde Kungälvs HK alltså både gå i kapp och förbi. När domarna blåste för halvtidsvila hade Kungälv ryckt åt sig en ledning med tre bollar. 14–11.

Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF.
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF. Foto: Mattias Olsson

– Där tappar vi initiativet i matchen och vi tappar rytmen i vårt spel. Där spelade vi inte bra, konstaterar Daniel Birkelund.

Jämt i andra

Den andra halvleken blev spelmässigt jämn. Skövde HF startade bra även här. Men närmare än ett mål kom man aldrig. Tack vare bra målvaktsspel kunde Kungälv hålla undan. Till slut skiljde det tre mål mellan lagen, samma skillnad som det var i halvlek. Matchen slutade 28–25.

– Jag tycker ändå att vi ger oss själva chansen gång på gång i den andra halvleken. Det saknas lite noggrannhet och kvalitet i lite för många viktiga moment i den här matchen, säger Daniel Birkelund.

Lite vila

Nu väntar lite vila för Skövde HF innan det är dags att möta Höörs HK på bortaplan den sjunde januari.

– Det blir tre dagars ledighet nu. Det har varit en intensiv period med många matcher i tät följd där vi har gjort det bra. Men jag tror det blir bra med lite vila. Då finns tid att kunna göra lite annat och ladda batterierna. Sedan drar vi i gång på måndag igen med fullt fokus på den tuffa matchen mot Höör på bortaplan, säger Daniel Birkelund.

Matchfakta

SHE

Kungälvs HK-Skövde HF

28–25 (14–11)

Mål: Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 7 mål/14 avslut, Linnéa Rundberg 6/7, Alma Jönsson 4/4, Madeleine Lindgren 3/6, Wilma Pettersson 3/10, Maja Fredén 2/3, Selma Maderner 1/2, Line Stenberg 1/2, Sara Torngren 1/1.

Målvakter: Agnes Åkeskog 50 i räddningsprocent (13 räddningar/26 avslut), Yasminee Gluic 18 (2 räddningar/11 avslut).

Mål: Skövde HF: Johanna Flygelholm 5 mål/8 avslut, Matilda Forsberg 4/6, Elma Örtemark 4/6, Moa Andersson 4/7, Britta Jakobsson van Stam, 2/4, Natalie Wästefors 2/3, Ida Eriksson 2/7, Julie Aspelund Berg 1/2, Melina Pilav 1/3.

Målvakter: Annie Linder 26 i räddningsprocent (8 rädddningar/31 avslut), Emma Andersson 40 (2 räddningar/5 avslut).

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Publik: 411.

SLA–ligan: 3= Matilda Forsberg 3, 2= Moa Andersson, 1= Elma Örtemark.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.