Hoppa till huvudinnehållet

Skövdepolitiker sökte sexkontakt med barn – lämnar alla uppdrag

Publicerad:
En politiker i Skövde lämnar alla sina uppdrag sedan det framkommit att han sökt kontakt med barn i sexuellt syfte på sociala medier.
En politiker i Skövde lämnar alla sina uppdrag sedan det framkommit att han sökt kontakt med barn i sexuellt syfte på sociala medier. Foto: TT/Arkiv

En Skövdepolitiker har avslöjats när han sökte kontakt med barn i sexuellt syfte via sociala medier. Nu lämnar han alla sina uppdrag. ”Vi har varit i kontakt med honom och han avsäger sig nu alla uppdrag” säger en företrädare för partiet.

Det var tidigare i veckan som uppgifter om politikerns agerande på sociala medier framkom. SLA har tagit del av hur mannen där har kommunicerat med en person som uppger att hon är under 15 år, ändå har han haft ett tydligt sexuellt syfte i dialogen med henne. Det framgår inte minst av bilder som förekommer i konversationen.

Han syns också i bild vilket gör att det är lätt att identifiera att det är just Skövdepolitikern.

”Avsäger sig uppdrag”

På torsdagen ska han också ha varit i kontakt med företrädare för det parti i Skövde som han företrätt.

– Det stämmer, vi talades vid nu på morgonen och när vi pratade kom vi fram till att vi är helt överens om att han avsäger sig alla uppdrag för partiet. Det har han nu också gjort rent formellt, säger partiföreträdaren som också har tagit del av de uppgifter som visar att mannen har sökt kontakt med barn i sexuellt syfte på sociala medier, så kallad grooming.

– Han har blivit vald till uppdrag för partiet men har ännu inte tjänstgjort.

Skolanställd sparkades

Fallet är det andra på kort tid i Skövde som väckt mycket uppmärksamhet. För en månad sedan fick en medarbetare på en skola i Skövde sparken sedan det uppdagats att hen hade sökt kontakt med barn i sexuellt syfte via sociala medier. Hen fick också lämna den Skövdeföreningen där hen hade en roll. En åklagarledd förundersökning mot personen pågår gällande misstanke om försök till kontakt med barn i sexuellt syfte.

Sparkad skolanställd misstänkt för grooming – utredning pågår

Artikeltaggar

Brott & blåljusGroomingSkövdeSociala nätverk

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.