Hoppa till huvudinnehållet

Elin med i historisk tävling på hemmaplan: ”Extra speciellt”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Elin Eriksson är en av åtta tjejer som deltar i SM i simulatorgolf.
Elin Eriksson är en av åtta tjejer som deltar i SM i simulatorgolf. Foto: Mattias Olsson

Den 2 februari spelas kvartsfinalerna i simulatorgolf på SM–veckan. Simulatorgolfen gör debut som vinteridrott i samband med SM-veckan i Skövde. Skövde GK:s Elin Eriksson är en av åtta tjejer som kvalificerat sig för slutspelet.

24–åriga Elin Eriksson, till vardags Pro på Skövde GK, är en av åtta tjejer som kommer att ta plats i kvartsfinalerna när SM i simulatorgolf för första gången avgörs i samband med SM–veckan.

– Detta är inget jag tänkt på särskilt länge, men sedan kom det på tal att det skulle spelas på hemmaplan och att alla fick kvala. Då tänkte jag att det var en kul grej att testa.

Elin Eriksson.
Elin Eriksson. Foto: Mattias Olsson

Testet föll väl ut. Elin Eriksson hade det femte bästa resultatet och är alltså en av åtta tjejer som får spela under SM–veckan i Skövde.

En mot en

SM–tävlingen avgörs i matchspel, vilket betyder att spelarna möter varandra en och en i kvartsfinalerna. Den spelare som vunnit flest hål av de 18 som varje match består av går vidare till semifinal. Vinnaren i semifinalen går sedan vidare till final. Kvartsfinalerna spelas den 2 februari, semifinaler och final dagen därpå.

Vad har du för målsättning?

– Man vill ju gärna vara med på fredagen. Då krävs det att jag vinner kvartsfinalen. En semifinal vore kul. Sedan sänds finalerna på tv så det vore ytterligare ett steg.

Hur känns det att vara med i en sådan här historisk tävling som det här ändå blir?

– Jätteroligt. Det var en bonus att man tog sig vidare och det är första gången, och så råkar dessutom första gången vara på hemmaplan. Så det känns lite speciellt.

Hon är nöjd med förberedelserna inför tävlingen.

– Med tanke på hur kvalet gick är jag nöjd med formen.

Elin Eriksson kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, men att tävla i Skövde känns ändå som hemmaplan.

– Det gör det hela extra speciellt, och det kommer att vara folk man känner i publiken.

Hur skiljer sig simulatorgolfen mot den vanliga golfen som spelas utomhus?

– Fördelen i simulatorgolf är att man slår från samma ställe hela tiden, så det är ganska skönt att inte stå i tjockt gräs och regn och blåst. Det lite luriga är att det bara är några meter till duken man slår bollen mot, men man kanske ska slå ett mycket längre slag, så det gäller att lite på vad simulatorn visar och lura huvudet litegrann. Jag blir nog lite mer våghalsig när jag spelar i simulatorn än i vanliga fall.

Nöjda

Jesper Wickman tillhör även han Skövde GK och är med och ansvarar för att tävlingarna ska fungera.

– Vi är arrangörsförening och står för värdskapet medan golfförbundet har hand om tävlingen i sig. Jag tycker att förberedelserna för Skövde GK:s del har gått bra så här långt. Vi har jobbat nära förbundet och det märks att de satsat hårt på det här med simulatorgolf, de är måna om att detta ska bli riktigt bra nu när det är första SM någonsin, säger Jesper Wickman.

Jesper Wickman, Skövde GK, är nöjd med förberedelserna..
Jesper Wickman, Skövde GK, är nöjd med förberedelserna.. Foto: Mattias Olsson

Artikeltaggar

GolfSkövdeSM-veckan

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.