Hoppa till huvudinnehållet

SVT tackar nej: ”Blir inte så”

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se
Arne Lorentzon är mannen bakom att Villa Lidköping kommer till Skövde och spelar under SM-veckan.
Arne Lorentzon är mannen bakom att Villa Lidköping kommer till Skövde och spelar under SM-veckan. Foto: Erica Augustsson

Villa Lidköping kommer under SM-veckan i Skövde att möta Mölndal under taket på Billingen.

Men SVT vill inte sända.

– Jag tror inte att det blir så, säger Arne Lorentzon.

Villa Lidköpings match mot Mölndal flyttas från bandyarenan i Lidköping till Skövde och blir en del av SM-veckan. Arne Lorentzon, ordförande i Skövde bandy, ligger bakom idén.

– Det var min idé från början. Vi har en långsiktig satsning på att få till dambandy i Skövde och invigningsmatchen för det nya taket var en landskamp. Det här är ett led i den tanken och Villa tycker att det här är väldigt trevligt.

– SM-generalen Anders Löfvenborg ville ha en match under SM-veckan och jag tänkte lite större och kontaktade Villa för att kunna locka mer publik. Det kanske leder till att någon ung tjej vill spela i Villas A-lag så småningom. Vi är vänner med Villa och de hängde på.

Nytt avsnitt av SLA Sportpodd

Villa Lidköping leder Elitserien och har bara förlorat en match den här säsongen. Villa har två raka SM-guld och är en stormakt både på herr- och damsidan.

– De var sugna direkt och vill gärna visa upp sig och se till att sporten blir mer etablerad.

– Samtidigt vill vi få dambandyn mer etablerad i Skövde. Villa har blivit mästare flera gånger. Vi har inte dambandy i Skövde, men hoppas ha de på sikt när de unga tjejerna vi har blir äldre.

Under SM-veckan är SVT på plats i Skövde med sina kameror och det fanns förhoppningar om att matchen mellan Villa och Mölndal skulle sändas, men så blir det inte.

– Vi hoppas på det, men jag tror inte att det blir så. Någon snutt kan det nog bli, men jag vet inte. Vi får hoppas på att de lokala medierna kommer upp.

– Anders (Löfvenborg) ska försöka påverka dem och vi kan även gå via bandyförbundet, men det blir i alla fall inte en livesändning från matchen. Vi hoppas ändå att SVT kan visa lite i alla fall.

Arne Lorentzon fortsätter:

– Vi kommer att ha en egen kamera, men helst hoppas vi ju att folk kommer upp till berget och kollar på matchen.

Artikeltaggar

Bandy

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.