Hoppa till huvudinnehållet

Singelolycka på väg 26 – personbil krockade med älg

Publicerad:
Reporter Elin Nilsson
Elin Nilsson
elin.nilsson@mariestadstidningen.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Under lördagskvällen larmades SOS alarm om en singelolycka mellan en personbil och en älg utmed väg 26 i riktning mot Skövde. Ingen person kom till skada.

Närmare halv sju på lördagskvällen kom det in ett larm om att en personbil krockat med en älg utmed väg 26 i Tidaholm. Det var i riktning mot Skövde olyckan hade ägt rum.

– Vi har två stycken enheter från räddningstjänsten och en ambulans på väg dit, sade Pernilla Blennow på SOS alarms händelseinformation vid en tidig kontakt.

Något senare var räddningstjänsten på plats.

– Det är en personbil som har kört på en älg, de är precis framme. Inga personer är skadade och älgen har sprungit till skogs, bilen är skadad och står på vägen, sade Conny Johansson på räddningstjänsten Skaraborg och fortsatte:

– Trafiken rullar sakta förbi, vi kommer stå på vägen, men trafiken kommer kunna rulla på.

Polisen tillkallades till platsen till följd av att det blev en del skräp på vägen i samband med olyckan, men det blev inget polisiärt ärende. De tillkallade däremot en jägare eftersom älgen sprungit ut i skogen.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSingelolyckorSkövdeTidaholm

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.