Hoppa till huvudinnehållet

Beslut om flytt till ny förskola i april: ”Kanske även tidigare”

Publicerad:
Barnen på Hästhovens förskola med åtta avdelningar, fem på Ryttarvägen och tre på Kunskapsvägen vid Frösve skola ska under våren flytta till den nybyggda förskolan Björkebacken. Arkivbild.
Barnen på Hästhovens förskola med åtta avdelningar, fem på Ryttarvägen och tre på Kunskapsvägen vid Frösve skola ska under våren flytta till den nybyggda förskolan Björkebacken. Arkivbild. Foto: Johan Espefält

Björkebackens förskola i Stöpen är snart klar att tas i bruk. I april kommer barnen på Hästhovens förskola att få flytta in i den nybyggda förskolan.

– Kanske även tidigare, säger Marianne Gustafson (KD).

Barn- och utbildningsnämnden har nu fattat beslutet att verksamheten vid de två förskoleenheterna Hästhoven och Grimman i Stöpen flyttar till den den nybyggda förskolan Björkebacken.

–När vi bygger en helt ny förskola och fyller på med barn tas inga sådana beslut men nu är barnen på en annan förskola och ska flytta till den nybyggda förskolan Björkebacken och då måste vi ta ett formellt beslut att de får flytta, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Marianne Gustafson (KD).

180 platser

Björkebackens förskola är byggd utifrån samma koncept som Dalvägens och Mellomkvarns förskola.

Björkebacken är byggd i två plan på runt 2 000 kvadratmeter och rymmer sju hemvister. I dag går 147 barn på de två förskoleenheterna Hästhoven och Grimman och den nya förskolan har 180 platser. Platser som kommer behövas framöver då Stöpen är ett område som växer.

Grimman renoveras nu och de barn som vanligtvis går där är tillfälligt placerade på Hästhoven och förskolan Trollsländan i Södra Ryd.

– Behovet av renoveringen av lokaler på Frösve skola har gjort att man har fått utrymma några lokaler och det drabbade även förskolan.

Flytt i april

Planen är att den nya förskolan ska öppna den 11 april i år.

– Kanske även tidigare på grund av att de var tvungna att flytta ut från lokalerna i Frösve. Blir det klart tidigare kommer de flytta tidigare men planen är vid påskveckan.

De som idag arbetar på Hästhovens, Grimmans förskola har möjligheten att fortsätta sin anställning på Björkebackens förskola.

Artikeltaggar

FörskolorKristdemokraternaSkola och utbildningSödra RydStöpen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.