Hoppa till huvudinnehållet

Fullspäckat kulturprogram under SM-veckan

Publicerad:
Kulturen öppnar famnen under SM-veckan. Rasha Sardest, biblioteket, Ann-Sophie Karlsson, scen- och evenemang, Anton Nordqvist, scen- och evenemang, Erik Törnquist, bio Odeon, Vera Ahl-Sandholm, kulturhuskoordinator, Åsa Larm Larsson, Kulturfabriken samt Jonna Ahlander kulturproducent välkomnar.
Kulturen öppnar famnen under SM-veckan. Rasha Sardest, biblioteket, Ann-Sophie Karlsson, scen- och evenemang, Anton Nordqvist, scen- och evenemang, Erik Törnquist, bio Odeon, Vera Ahl-Sandholm, kulturhuskoordinator, Åsa Larm Larsson, Kulturfabriken samt Jonna Ahlander kulturproducent välkomnar. Foto: Roland Svensson

SM-veckan handlar inte bara om skidtävlingar och andra sporter – nu laddar även kulturen upp inför en stor satsning. Kulturhusets entré kommer förvandlas till mingelplats under veckans afterwork-arrangemang, bland med musik, cirkusartister och mat. ”Det kommer hända mycket här”, säger kulturproducent Jonna Ahlander.

Skövde kulturhus, Kulturfabriken och Kulturlabbet kommer att sjuda av olika aktiviteter under SM-veckan som inleds 31 januari. Föredrag, filmvisningar, teater och musik samt AW är några av programpunkterna.

– Det blir ett härligt evenemang där SM-besökarna kan uppleva mer än tänkt från början, veckan blir en länk mellan större evenemang, säger Jonna Ahlander, kulturproducent i Skövde kommun.

After work i entrén

I kulturhusets entré kommer DJ:en Stroeberg att spela, samtidigt bjuder konstnären, och dekormålaren Sanna Wieslander in besökare att ta med sin sportutrustning till kulturhuset som hon dekormålar.

Restaurang Sällskapet har dessutom fått utökat tillstånd för servering av mat och dryck i samband med AW-minglet under veckan. Under dagarna kan man passa på att slinka in på Bio Odeon för att se dokumentärfilmer om sport, bland annat om diskuskastaren Ricky Bruch.

Den sportintresserade besökaren har en rad föreläsningar och samtal med sportprofiler att se fram emot. Sportjournalisten och författaren Johanna Frändén är ett av dragplåstren på stadsbiblioteket.

– Vi flyger in henne från Paris och hon är en spännande röst, säger Anton Nordqvist, från scen - och evenemang.

Punkfest, konst och utställning

Det vankas även en hel del musik och stand up shower i veckan. I Valhall rockar punkfestivalen loss den 3 februari med band som Millencollin, Neverstore, Bilsterhead och Snutjävel.

Lite lugnar tongångar bjuds på konstmuseet där Skövdebördiga Kristian Anttila framträder. Sport i konsten är temat för en av de föreläsningar som också hålls i lokalerna.

Stand up med några av landets mest populära komiker fyller Freja med skratt, några av lustigkurrarna är Niklas Andersson, Magnus Betnér, Ola Aurell och Elin Almén, känd från Svenska Nyheter på tv.

På Kulturfabriken visar stadsmuseet en minnesutställning om Skid-SM i Skövde 1982, och på torget går en skattjakt för barn av stapeln. Musikskolan går även i täten för invigningsparaden som tågar från Kulturlabbet på Eric Ugglas plats.

Artikeltaggar

Nöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.