Hoppa till huvudinnehållet

Gjorde en egen SM-biskvi: ”Tänkte det är roligt om den ser ut som en bergstopp”

Publicerad:
Sedan några veckor tillbaka kan man få tag i en SM-biskvi i Skövde. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Den kommande SM-veckan engagerar många och flera vill bidra på sitt sätt. Så även Bagare Brage som tagit fram en speciell SM-biskvi.

– Det var det som gick att göra som vintertema. Vi tänkte att det är roligt om den ser ut som en bergstopp, säger Lillsan Ljung, butiksansvarig i Skövde.

Fullspäckat kulturprogram under SM-veckan

Det var för några veckor som tankarna började snurra. Den stora SM-veckan kommer till Skövde, det tillfället måste tas tillvara på. Tillsammans med konditorerna slog de sina kloka huvuden ihop.

– Är man gammal Skövdebo så tänker man: Vad kan vi hitta på för att lyfta SM-veckan? Något måste vi ju kunna göra. Då funderade och klurade vi lite och kom fram till en biskvi.

Tillstånd

För att få använda SM-logotypen på biskvin krävdes tillstånd. När de kommit på sin idé tog därför Lillsan kontakt med NEXT Skövde som i sin tur bollade frågan vidare till Riksidrottsförbundet. De gav grönt ljus, till Lillsans och hennes kollegors stora förvåning med tanke på alla krav som finns.

– Vi fick godkänt att göra den här, just till SM-veckan här i Skövde. Vi blev jätteglada.

Det krävdes tillstånd för att få använda SM-logotypen.
Det krävdes tillstånd för att få använda SM-logotypen. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Symbolik

De har en tydlig tanke med val av ingredienser och design, kopplat till vintertemat.

– Vi pratade ihop oss om smaker och då blev det en citronfyllning. I botten, när man ätit en bit, kommer chokladtryffeln och det är när snön smälter så kommer jorden och leran fram. Och så doppas den i vit chokladtryffel. Fina grejer ska det vara.

I mitten av biskvin är det mörk chokladtryffel, citronsmörkrämen och chokladtryffeln runtomkring är vit.
I mitten av biskvin är det mörk chokladtryffel, citronsmörkrämen och chokladtryffeln runtomkring är vit. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Fortsättning

SM-biskvin säljs nu för tredje veckan i rad och kommer säljas fram till och med SM-veckan. Därefter återstår att se hur fortsättningen blir.

– Vi får se, den har gått bra så det kanske blir utan SM-loggan.

Artikeltaggar

BagerierKonditorierMat och dryckNext SkövdeRiksidrottsförbundetSkövdeSM-veckanTillstånd

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.