Hoppa till huvudinnehållet

VM-medalj till Lindström i superkombination

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Aaron Lindström tog på tisdagen sin första VM-medalj i karriären. Ett brons i superkombination.
Aaron Lindström tog på tisdagen sin första VM-medalj i karriären. Ett brons i superkombination. Foto: OSCAR OLSSON

Det blev ett VM-brons för Aaron Lindström, SK Vitesse, i superkombinationen på alpina para-VM i spanska Espot. Bronset säkrades efter ett fantastiskt slalomåk där Lindström åkte upp sig från en elfteplats. Medaljen är Aaron Lindströms första i VM-sammanhang.

– Det är underbart. Nu får man belöningen för allt slit. Nu har det börjat sjunka in lite, säger Aaron Lindström när SLA når honom strax efter medaljceremonin.

Efter måndagens niondeplats i Super G var det under tisdagen dags för superkombination för Aaron Lindström på alpina para-VM i spanska Espot.

Efter Super G-delen av tävlingen låg Lindström på en elfteplats. 3.34 från ledande Robin Cuche från Schweiz. Även till fransmannen Arthur Bauchet på andraplatsen var avståndet långt.

Till bronset var avståndet lite mer gynnsamt. Till amerikanen Thomas Walsh skiljde 1.10. Ett inte helt omöjligt avstånd med ett riktigt vasst slalomåk.

– Jag kände att det fanns en möjlighet med ett bra slalomåk.

Det var ingen tvekan om att Aaron Lindström satsade rejält i sitt slalomåk. Och han gjorde det med framgång. Vid första mellantiden hade Lindström tagit ledningen med 1.47 före då ledande Jules Segers. En ledning han utökade i slutet av banan och gick i mål med en ledning på 2.63.

Ett bra slalomåk var nyckeln till Aaron Lindströms medalj.
Ett bra slalomåk var nyckeln till Aaron Lindströms medalj. Foto: OSCAR OLSSON

– Jag kände att jag fick till ett bra åk. Det var stabilt och jag pushade bra på flacken, men det var ju när de andra kom som man kände att det var riktigt bra, säger Aaron Lindström.

Det visade sig vara ett kanonåk. Åkare efter åkare kom i mål på sämre tider än Lindström. När Thomas Walsh, som låg trea efter Super G-delen, kom i mål på en långsammare tid var Aaron Lindströms medalj säkrad.

Vad kände du när medaljen var säkrad?

– Det var sjukt skönt. En otrolig känsla. Detta är det största jag har fått uppleva i min karriär.

Åt fransmannen Arthur Bauchet och Schweiz Robin Cuche gick inget att göra. Men bronset gick till Aaron Lindström, med 74 hundradelars marginal till. Hans första VM-medalj i karriären var ett faktum.

Med tanke på hur han åkte i slalomdelen av tävlingen är det extra intressant att just slalomtävlingen är en av de grenar som återstår.

– Där finns det bra möjligheter. Det är skönt att veta att när jag åker bra så räcker det långt, säger Aaron Lindström.

Artikeltaggar

Aaron LindströmAlpintParasport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.