Tillgängligheten på Billingen påverkas

Insändare
PUBLICERAD:
Skövde kommun svarar på ”Skidmotionärs” frågor om Billingen.
Foto: Per Engelbrektsson
Svar till Skidmotionär (SLA, 24/1). Tack för dina frågor. I samband med SM-veckan sker påverkan på ett flertal sätt runt om i kommunen. Just på Billingen påverkas skidspårens och slalombackens tillgänglighet och parkeringarna kopplade till dessa.

Tills skidspåren på Billingen tillfälligt stänger från lördag 28 januari hänvisar vi besökarna till övriga tillgängliga parkeringar alternativt att resa med Västtrafiks bussar. Anläggningen öppnar igen måndag 6 februari. Vi förstår att detta påverkar alla som normalt nyttjar skidspåren och slalombacken men bedömer ändå att det samlade värdet av SM-veckan gör denna prioritering rimlig.

Snöläggningen i skidspåren under den kalla perioden de senare delarna av helgen gjordes främst på Campingslingan för att möjliggöra draghundens tävlingar under SM-veckan och för att tillgodose de önskemål om längre längdskidspår som Svenska Skidförbundet har till 15/30km-loppen lördagen 4 februari. Vi tillverkade även snö på ett antal andra platser där behov fanns.

Vi hoppas att så många som möjligt vill besöka oss på Billingen under SM-veckan. Skidspår och backe kommer vara redo för alla tävlande och eventområdena kopplade till tävlingarna kommer vara laddade med god mat och trevliga upplevelser till alla besökare.

Emma Wiezell

Enhetschef Billingens Fritidsområde

Anders Ståhl

Affärsutvecklare Billingen Skövde.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.