Ingen skrällseger: "Känner mig helt tom"

Publicerad:
Skövde HF förlorade, 22–26, mot Sävehof. Foto: Anton Gustavsson

Det blev ingen skrällseger för Skövde HF mot Sävehof.

I stället tog Sävehof sin 16:e raka seger i SHE och drygade ut serieledningen till tio poäng.

– Jag känner mig jävligt besviken. Jag tycker att vi är tillräckligt bra för att vinna, säger Ida Eriksson efter 26–32-förlusten i Idrottshallen.

När Skövde och Sävehof möttes i slutet av november sänkte Nina Koppang Skövde med sina 13 mål. Skövde hade pratat om vikten att få stopp på skytten och det fick man till viss del. Koppang gjorde sex mål, men det var i stället från vänstersidan gästerna kunde vinna matchen.

Frida Rosell gjorde hela elva mål.

– Vi pratade om det innan, att om man lyfter på en spelare så kommer det en annan. Sävehof är bra på många positioner, säger Ida Eriksson.

Skövde låg under med tre mål, 13–16, i paus och i den andra halvleken gick gästerna ifrån ytterligare. Med 20 minuter kvar att spela var det 16–22.

Då tog Skövdes tränare, Daniel Birkelund, time out och den fick effekt. Skövde gjorde fyra raka mål och hade då rejält hugg på Sävehof, men närmare än så kom man aldrig.

– Jag får en utvisning när det bara skiljer två mål och det känns som att det är lite där det rinner iväg. Vi får lite för många utvisningar och då blir det för svårt att stå upp mot dem. Det känns jävligt surt.

Ida Eriksson fortsätter:

– Jag känner mig jävligt besviken. Jag tycker att vi är tillräckligt bra för att vinna.

Julie Aspelund Berg i kamp om bollen.
Julie Aspelund Berg i kamp om bollen. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Det blev till slut 26–32 och därmed är Sävehof fortsatt obesegrat i SHE. Partillelaget har vunnit samtliga 16 matcher den här säsongen och nu besegrades tabelltvåan Skövde med sex mål på bortaplan. Det trots att seriens bästa målvakt Johanna Bundsen inte var med.

– Jag tycker inte att resultatet stämmer överens med matchbilden. Det är en jämn match, men över 60 minuter räckte det inte. Jag tycker ändå att vi står upp bra, men just nu känner jag mig helt tom faktiskt.

Matilda Forsberg gjorde tio mål på 13 avslut.
Matilda Forsberg gjorde tio mål på 13 avslut. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Skövde stod upp bra, men slarvade lite för mycket mot vad som går att göra mot Sävehof.

– De är offensiva i sitt försvar vilket gör att vi tappar bollar och vi fick inget flyt framåt. Det är där vi förlorar mycket, framför allt i första halvlek.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–SÄVEHOF

26–32 (13–16)

Mål: SHF: Matilda Forsberg 10 mål/13 avslut, Tindra Sahlin Wallenius 5/8, Elma Örtemark 4/4, Ida Eriksson 3/4, Johanna Flygelholm 2/2, Natalie Wästefors 1/2, Julie Aspelund Berg 1/1.

Målvakt: Annie Linder 10 räddningar/40 avslut, 25 i räddningsprocent.

Sävehof: Frida Rosell 11 mål/18 avslut, Nina Koppang 6/9, Johanna Forsberg 4/5, Carmen Martin 3/3, Ida Sembe 3/5, Mai Kragballe Nielsen 2/3, Emma Mihailovic 1/2, Thea Blomst 1/1, Thea Kylberg 1/3.

Målvakt: Line Bergfeldt 8 räddningar/31 avslut, 26 i räddningsprocent.

Utvisningar: SHF: 3x2 min. Sävehof: 2x2 min.

Domare: Alice Watson och Line Welin.

Publik: 552.

SLA-ligan: 3 = Matilda Forsberg, 2 = Tindra Sahlin Wallenius, 1 = Ida Eriksson.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare