Skövdetränarens spaning: ”Är helt säker”

Publicerad:
Daniel Birkelunds Skövde HF förlorade mot IK Sävehof i toppmötet i SHE. Foto: SIMON HASTEGÅRD

När matcherna står och väger. Då får Sävehof ofta domsluten med sig.

Det menar Skövdetränaren Daniel Birkelund efter 26–32 i Idrottshallen.

– Jag tror inte att domarna gör det medvetet utan de gör så bra de kan, men jag konstaterar att när Sävehof spelar och de blir pressade så finns det en tendens till att de ofta får med sig det som är 50/50, säger han.

Skövde HF pressade Sävehof i tisdagens SHE-möte, men föll till slut med 26–32. Skövde tog sig närmare och närmare i den andra halvleken och var med kvarten kvar att spela bara två mål efter Sävehof.

Då åkte Julie Berg ut och norskans utvisning skulle följas av att även Ida Eriksson åkte ut innan Berg åkte ut igen.

Tre utvisningar på mindre än sju minuter och under den perioden avgjorde gästerna matchen.

– Det är svårt att slå Sävehof och jag vet inte om man ska skylla på det, men det är en tendens när matchen står och väger att de så kallade 50/50-domsluten ramlar åt deras håll, säger Daniel Birkelund innan han fortsätter:

– Det gjorde de idag när matchen stod och vägde efter att vi hade kämpat oss tillbaka. Då kommer det tre utvisningar på ganska kort tid som egentligen avgör matchen. Utvisningarna kan säkert försvaras, men det är i alla fall så att alla tre inte är helt klockrena. Jag är helt säker på att om vi tittar på video så kan vi hitta några andra situationer tidigare i matchen som de också kunde tagit.

Är det för att det är Sävehof menar du?

– Nej, jag vet inte, men det är ofta så att det bättre laget, det ramlar deras väg. Jag tror inte att domarna gör det medvetet utan de gör så bra de kan, men jag konstaterar att när Sävehof spelar och de blir pressade så finns det en tendens till att de ofta får med sig det som är 50/50.

– Det var samma sak när vi höll på att slå dem i november. Men så kan det nog ofta vara även när vi möter ett lag som vi är bättre än. Då får vi med oss det istället.

Skövde HF är fortsatt tabelltvåa i SHE.
Skövde HF är fortsatt tabelltvåa i SHE. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare