Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Se när besökarna testade SM-sporter på Arenan

Publicerad:
Reporter Josefine Hektor
Josefine Hektor
josefine.hektor@sla.se
Linnea Hallgren och Vincent Fritzson är två av alla gymnasieelever som är funktionärer under SM-veckan.
Linnea Hallgren och Vincent Fritzson är två av alla gymnasieelever som är funktionärer under SM-veckan. Foto: Josefine Hektor

Det sägs att det tar 10 000 timmar för att bli riktigt bra på något. I det avseendet har de som provar på SM-sporterna i Arena Skövde lejonparten kvar, men alla är vi noviser i början och skam den som ger sig.

Rörelsebana, innebandy, brottning, blazepod, bowling, kyokushin, skytte, styrkelyft och E-sport rally är några av de sporter som besökarna kan testa i och utanför Arena Skövde.

Linnea Hallgren och Vincent Fritzson är två av alla gymnasieelever som är funktionärer under SM-veckan. De går andra året på Västerhöjds vård- och omsorgsprogram och har de senaste dagarna haft olika uppgifter kopplat till programmet.

Vissa blev så hänförda under förmiddagens skolbesök att de återvände under eftermiddagen.
Vissa blev så hänförda under förmiddagens skolbesök att de återvände under eftermiddagen. Foto: Josefine Hektor

– Vi kollar inträdet och rycker in där det behövs, säger Vincent och berättar att prova på-sporterna lockat både unga, gamla och grundskoleklasser.

– Inför det här har vi pratat mycket om bemötande, vad man ska tänka på och hur man visar framfötterna i skolan, säger Linnea.

Niklas Falk, e-sportkoordinator på Svenska bilsportförbundet berättar att deras simulering av de värmländska skogarna brukar vara poppis.

Nordcirkus charmade barnen med sina styltor och höga hattar.
Nordcirkus charmade barnen med sina styltor och höga hattar. Foto: Josefine Hektor

– Det är både lättare och svårare än att köra på riktigt. Man får inte uppleva alla sinnen och G-krafterna i en simulator, men å andra sidan kan man inte krascha, säger han.

Ewy Jakobsson passade på att testa E-skytte efter en simtur i badhuset.

– Geväret var ganska tungt, konstaterar hon.

Däremot gick det bättre för maken Lars Karlsson.

– Jag lyckades faktiskt träffa tre skott, men jag hade ju en lättare pistol. Å andra sidan är jag rätt darrhänt, skrattar han.

Ewy Jakobsson och Lars Karlsson testade på E-skytte efter en simtur på Arena Skövde.
Ewy Jakobsson och Lars Karlsson testade på E-skytte efter en simtur på Arena Skövde. Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Kavelbrogymnasiets biträdande rektor Tore Gustavsson och läraren Johanna Lundstedt är stolta över hur snyggt deras elever sköter funktionärsuppdraget under SM-veckan.
Kavelbrogymnasiets biträdande rektor Tore Gustavsson och läraren Johanna Lundstedt är stolta över hur snyggt deras elever sköter funktionärsuppdraget under SM-veckan. Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Niklas Falk, e-sportkoordinator på Svenska bilsportförbundet berättar att deras simulering av de värmländska skogarna brukar vara poppis bland besökare.
Niklas Falk, e-sportkoordinator på Svenska bilsportförbundet berättar att deras simulering av de värmländska skogarna brukar vara poppis bland besökare. Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor
Foto: Josefine Hektor

Artikeltaggar

Arena SkövdeBrottningJohanna LundstedtKavelbrogymnasietLars KarlssonLärareSM-veckanSM-veckan i SkövdeStyrkelyft

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.