Hoppa till huvudinnehållet

Elitseriematch under SM-veckan: ”Roligt att Villa ställde upp”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Villa Lidköpings damer besegrade Mölndal Bandy med förkrossande 15–1 i elitseriemötet på söndagen i samband med SM-veckan i Skövde.
Villa Lidköpings damer besegrade Mölndal Bandy med förkrossande 15–1 i elitseriemötet på söndagen i samband med SM-veckan i Skövde. Foto: Anton Gustavsson

I samband med SM-veckan i Skövde spelade Villa Lidköpings damer en elitseriematch mot Mölndal Bandy under taket på Billingen på söndagen.

– Det är roligt att Villa ställde upp och avslutade SM-veckan med en bandymatch, säger Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon som fick ta emot utmärkelsen Hederspriset tidigare under SM-veckan.

Villa Lidköpings damlag spelade på söndagen en hemmamatch mot Mölndal Bandy i Skövde. Det slutade med en storseger för Villa som vann med 15–1.

– Det var jätteroligt att det blev av. Vi hade hoppats på att det skulle ha kommit lite mer reklam ifrån SM-veckan men det är ändå publik här och det är roligt att Villa ställde upp och avslutade SM-veckan med en bandymatch, säger Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon

– Det är vinstgaranti när Villa spelar. Idag vann även Skövde Bandy borta mot Wiking. Det var en bra dag för bandyn. Det är viktigt att sprida bandysporten. För våra ungdomar är det roligt att få se sina framtida spelmöjligheter. Vi hoppas att några av våra bandytjejer ska spela Villas elitlag så småningom, fortsätter han.

Villa Lidköping mötte Mölndal Bandy i damernas elitserie under taket på Billingen på söndagen.
Villa Lidköping mötte Mölndal Bandy i damernas elitserie under taket på Billingen på söndagen. Foto: Anton Gustavsson

I dag har Skövde Bandy inget representationslag på damsidan.

– Vi har bra snurr på ungdomsverksamheten och har många flickor som spelar. Vi hoppas att ha ett eget damlag i seriespel om tre år.

Arne Lorentzon tilldelades årets Hederspris. Han tog emot utmärkelsen av Skövdepolitikerna Theres Sahlström (M) och Helene Lundqvist (M) på Hertig Johans torg i onsdags.
Arne Lorentzon tilldelades årets Hederspris. Han tog emot utmärkelsen av Skövdepolitikerna Theres Sahlström (M) och Helene Lundqvist (M) på Hertig Johans torg i onsdags.

Hederspriset brukar delas ut på Idrottsgalan i Skövde men då det inte blev någon gala i år skede det i stället på Hertig Johans torg under SM-veckan.

Det här året gick utmärkelsen till Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon.

– Det var verkligen chockerande. Jag förstod först inte varför jag skulle gå till torget. Jag blev väldigt glad och det var en väldigt fin motivering. Jag känner mig väldigt stolt över det här priset, säger Arne Lorentzon.

– Det här var för taket och för en lång och trogen kamp för att få till det. Det var ett kvitto både för mig och för hela vår sport. Vi har också jobbat hårt för att också få till bandy för tjejer, säger han.

Lorentzon var i många år drivande för att få ett tak över isbanan på Billingen, något som till slut blev verklighet och i december 2021 invigdes den nya anläggningen.

Hederspriset delas ut till en person inom idrotten som genom sin livsgärning skapat beundran och respekt och vars bestående insatser berikat idrotten i kommunen.

Foto: Anton Gustavsson
Foto: Anton Gustavsson
Foto: Anton Gustavsson

Artikeltaggar

Arne LorentzonBandyBillingenHertig Johans torgModeraternaMölndal BandySkövdeSM-veckanVilla Lidköping

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.