Hoppa till huvudinnehållet

Nattsson femma på SM i rallysprint

Publicerad:
SLA
redaktion@sla.se
David Nattsson körde med Sebastian Johansson som co-driver i den fyrhjulsdrivna SM-klassen. Det blev en femte plats.
David Nattsson körde med Sebastian Johansson som co-driver i den fyrhjulsdrivna SM-klassen. Det blev en femte plats. Foto: PRIVAT

På söndagen avgjordes SM-tävlingarna i rallysprint i Falköping. I den fyrhjulsdrivna klassen blev det en femte plats för David Nattsson, Falköpings MK med Götene MK:s Sebastian Johansson som co-driver.

Under söndagen avgjordes SM i rallysprint i Falköping. Tävlingarna var de enda motortävlingarna i Falköping under SM-veckan i Skövde. Det fanns många förare från just hemmaklubben Falköpings MK som är med och slåss om medaljerna.

Det var ett gäng förare från hemmaklubben Falköpings MK som deltog. I den tvåhjulsdrivna klassen kom Emil Johansson/Catalina Floberg, Jim Johansson/Pontus Johansson och Jesper Sandgren/ Urban Fröjd till start.

Här blev det en 17:e plats för Jim Johansson/Pontus Johansson, en 24:e plats för Jesper Sandgren/ Urban Fröjd och en 25:e plats för Emil Johansson/Catalina Floberg.

Segrade gjorde Johan Green, Hässleholms MK och Patrik Johansson, SMK Nyköping. 28 deltagande bilar gjorde upp.

Pontus Tidemand, SMK Eda och Julia Thulin, SMK Hörby tog SM-guld i rallysprint i den fyrhjulsdrivna SM-klassen.
Pontus Tidemand, SMK Eda och Julia Thulin, SMK Hörby tog SM-guld i rallysprint i den fyrhjulsdrivna SM-klassen. Foto: SIMON HASTEGÅRD

I den fyrhjulsdrivna klassen hade Falköpings MK representation där Timmersdalas David Nattsson kör med Götenes Sebastian Johansson som co-driver.

Här blev det en femte plats för Nattsson/Johansson. Segrade gjorde Pontus Tidemand, SMK Eda och Julia Thulin, SMK Hörby. 11 deltagande bilar gjorde upp.

David Nattsson hade 2012 ett silver i junior-SM och en tredjeplats 2013 i otrimmat 2wd.

Nattsson hade inte så stora förhoppningar den här gången då han inte har tävlat som förare på ett antal år.

Nu blev det ändå en fin femte plats för honom på årets SM-tävlingar.

Artikeltaggar

MotorsportSM-veckan i Skövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.