Hoppa till huvudinnehållet

Chaufför misstänkt för trafikbrott efter olycka – kvinna ådrog sig nacksmärtor

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Arkivbild
Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbil och personbil kolliderade på länsväg 200 i Tidan under måndagen. Föraren av lastbilen var vållande till olyckan och han misstänks för vårdslöshet i trafik.

– Han har förmodligen gjort en manöver som inte är särskilt bra, säger Mikael Jansson på polisen.

Vid 16.10-tiden på måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en trafikolycka på länsväg 200. En lastbil och personbil ska på något sätt ha kolliderat i de norra delarna av Tidan – inte långt från Vads kyrka.

Det ska ha befunnit sig en person i vardera fordon.

– Lyckligtvis handlar det inte om någon frontalkrock, utan det verkar ha varit en sammanstötning av enklare natur. Det är lite skador på bilen, men inga läckage har uppstått på platsen, säger Johan Wahlström, inre befäl på räddningstjänsten.

Ambulans skickades till olycksplatsen för att kontrollera förarna.

– Den är på väg, men jag tror inte att någon kommer att föras till sjukhus. Vad jag har förstått på vårt manskap på plats har det gått bra, säger Wahlström.

Nacksmärtor

Mikael Jansson, stationsbefäl på Skövdepolisen, berättar att den kvinnliga föraren i personbilen klagade på nacksmärtor. Det är dock oklart om kvinnan, som är född 1959, fördes till sjukhus med ambulans.

– Jag har inga uppgifter om det. Däremot kan jag utläsa att lastbilschauffören, som också är född 1959, är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Han har förmodligen gjort en manöver som inte är särskilt bra, säger Mikael Jansson.

Kollisionen hade stor påverkan på trafiken och när räddningsstyrkorna anlände stängdes vägen av i sin helhet.

– Nu dirigeras trafiken växelvis. Personbilen står utmed vägen medan lastbilschauffören hade kunnat förflytta sitt ekipage en bit därifrån. Förhoppningsvis släpps trafiken på i sin helhet om en stund, säger Johan Wahlström vid 16.30-tiden.

Vid 17.10 hade händelsen klarats upp och trafiken flöt som vanligt igen.

Artikeltaggar

LastbilarOlyckor och katastroferTidanTrafikTrafikolyckor

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.