Hoppa till huvudinnehållet

Premiärdags för Skövde musikteaters Emil i Lönneberga: ”Pirrig förväntan”

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Skövde musikteaters Emil i Lönneberga har premiär på lördag.
Skövde musikteaters Emil i Lönneberga har premiär på lördag. Foto: Tobias Larsson Franzén

Premiären av Skövde musikteaters uppsättning av Emil i Lönneberga är bara några dagar bort. Ensemblen har repeterat intensivt för att kunna bjuda publiken på en föreställning full med musik, dans och hyss.

Äntligen är ett ord som passar in i detta sammanhang. Föreställningen skulle ha visats under våren 2022, men ställdes in i sista stund på grund av de dåvarande coronarestriktionerna.

Nu, ett år senare, är det dags för den 50 personer stora ensemblen att möta publiken. Premiären hålls på stadsteatern på lördag den 18 februari och väntas vara utsåld – ett mindre antal biljetter finns i skrivande stund fortfarande kvar. Föreställningen visas sedan lördagar och söndagar fram till och med den 12 mars.

– Det är en spänd, pirrig förväntan, säger producenten Niclas Johansson som spelar drängen Alfred.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Väldigt mycket sång och musik. Vi har totalt 18 olika sång- och dansnummer, samt att alla de kända dråpliga scenerna från filmen finns med, till exempel när Emil fastnar med huvudet i soppskålen och när han hissar upp Ida i flaggstången. Det är ett väldigt bra gjort manus som inte blir långrandigt, utan är kort och passar väldigt bra för små barn, säger Niclas.

Emil spelas av Oscar Andersson och drängen Alfred av Niclas Johansson.
Emil spelas av Oscar Andersson och drängen Alfred av Niclas Johansson. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

Emil i LönnebergaFöreställningarMusikalerNöje/KulturPremiärerSkövdeSång

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.