Hoppa till huvudinnehållet

Helgens måsten: Håkan Hellström, animerat världsband och fartfylld bilsport

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se

Veckans tre skarpa helgtips är tillbaka!

Den här gången bör ni stifta bekantskap med en tidig sommarhit, ett av årets mest spännande album och en ny säsong av Drive to Survive.

Håkan Hellström – Den här gången är det på riktigt – släpps 24 februari

Matadoren och sin arena. Håkan är störst i både Göteborg och Sverige.
Matadoren och sin arena. Håkan är störst i både Göteborg och Sverige. Foto: Adam Ihse/TT

Nu sitter säkert någon pappa i ett vardagsrum någonstans och demagogiskt propagerar för att Håkan Hellström inte kan sjunga. Ta ett glas vatten, en alvedon och ett varv runt huset så njuter vi andra av en rejäl comeback istället.

Håkan är tillbaka igen, och den här gången låter han som när han var som absolut vassast. Den här gången är det på riktigt drar mot hans somriga och lite mer svängiga jazzpopiga sida. Ett nytt album dyker upp i vår och visst är det dags för er att säkra biljetter till sommarens turné?

Gorillaz – Cracker Island – släpps 24 februari

Ungefär ser en Gorillazkonsert ut. Damon Albarn i förgrunden, och hans virtuella kompanjon 2-D i bakgrunden.
Ungefär ser en Gorillazkonsert ut. Damon Albarn i förgrunden, och hans virtuella kompanjon 2-D i bakgrunden. Foto: Mark Allan

Damon Albarn, en man det inte riktigt går att bli klok på. Oavsett skapar han musikalisk magi, och även om Blur var det som vred upp hans namn mot de gråa, engelska skyarna, är Gorillaz det projekt där han fått fram de största mästerverken.

Gorillaz är ett virtuellt band, men uppträder på festivaler med sitt turnerande band, där Albarn är sångare och fyller in platsen för den ordinarie sångaren 2-D. Albumet Cracker Island präglas, som alltid, av synthar, psykadelisk pop och ambienta melodier. Kanske är det bandets skarpaste album hittills? Bästa spår är Oil, där Stevie Nicks, tidigare sångerska i Fleetwood Mac, gästar.

Formula 1: Drive to Survive – Netflix – släpps 24 februari

Max Verstappen har utlovat en större roll i årets säsong.
Max Verstappen har utlovat en större roll i årets säsong. Foto: Kamran Jebreili

Ska du umgås med personer med nyvunnet bilsportintresse i helgen? Då kan det vara bra att veta om att femte säsongen av Netflix toksuccé Drive to Survive har släppts.

Sedvanligt släpps säsongen i samband med att tävlingssäsongen inleds, och det är högoktanig action redan från start. Serien går att se som en serie, men började du titta på formel 1 under fjolåret går det utmärkt att titta en enskild säsong.

Nåväl, James Gay-Rees, mannen bakom några av de bästa dokumentärerna de senaste tio åren, håller än en gång i ratten. Nytt för i år är att världsstjärnan Max Verstappen har gått med på att delta med intervjuer för serien. Bjussigt av dig, Max!

Artikeltaggar

FestivalerFormel 1GöteborgHåkan HellströmMax VerstappenMotorsportMusikNetflixNöjeNöje/KulturSångTVTV-serier

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.