Hoppa till huvudinnehållet

Bil med norska nummerplåtar stoppad – föraren misstänks för en rad brott

Publicerad:
Arkivbild
Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT

Förfalskade registreringsskyltar, misstänkt stöldgods och en kniv. Polisens stopp av en bilist i Skövde natten mot söndagen gav onekligen träff.

Vid 05-tiden på söndagen valde en polispatrull att stanna och kontrollera en bil vid Frostaliden i Skövde.

Bakom ratten satt en man i 30-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare. Han har vid flera tidigare tillfällen stoppats i samband med fordonskontroller och blivit misstänkt för olovlig körning. Den här gången skrevs dock en anmälan om grov olovlig körning och det togs beslut om att beslagta bilen. Men det stannade inte där.

Vid en närmare titt av fordonet upptäcktes att bilen hade norska registreringsskyltar. Polisen jämförde med bilens chassinummer och kunde konstatera att fordonet är svenskägd.

– När vi sedan gjorde en husrannsakan i fordonet påträffades slangutrustning som används till exempel vid dieselstölder. Det fanns även misstänkt stöldgods som förvarades i en väska. Utöver det hittades en kniv som låg på förarsidan, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Mannen misstänks i nuläget för märkesförfalskning, häleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen. Även en kvinna i 30-årsåldern satt i bilen och hon blir misstänkt för delaktighet i häleriet.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättFredrik BergströmFrostalidenGrov kvinnofridskränkningOlovlig körningSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.