Hoppa till huvudinnehållet

Rachelle klar för succémusikalen – gör debut på China Teatern: ”En dröm”

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Rachelle Larsson berättar att hon hade en rolig audition och blev väl bemött av juryn på plats. I maj förra året fick hon besked om att rollen, Arabia, var hennes. Foto: Simon foto
Rachelle Larsson berättar att hon hade en rolig audition och blev väl bemött av juryn på plats. I maj förra året fick hon besked om att rollen, Arabia, var hennes. Foto: Simon foto Foto: Privat

I många år stod hon på stadsteaterns scen med Revymakarna. Numera står Tidanbördiga Rachelle Larsson, 30, på betydligt större scener. I höst spelar hon en av rollerna i Sverigepremiären av Baz Luhrmanns klassiker Moulin Rouge på China Teatern i Stockholm.

– Det är så stort, säger Rachelle Larsson.

– Många har inte vetat om det och det kändes såklart jobbigt, säger Rachelle Larsson, 30, från Tidan som i ungdomen syntes i uppsättningar som Hair och West Side story med Revymakarna i Skövde.

I nästan ett år har Rachelle burit på hemligheten. I går kunde det glädjande beskedet äntligen delas med omvärlden: i höst debuterar hon på China Teatern i Stockholm.

Bland cirka 900 sökanden var showartisten en, av få, som erbjöds en roll i Sverige-premiären av musikalen Moulin Rouge.

– Att ens bli kallad är så sjukligt stort, säger Rachelle och fortsätter:

– Det är nästan så man inte tror att det är sant!

”Dröm som blir verklighet”

Efter två callbacks och en workshop senare var rollen som Arabia, från Diamond Dogs, hennes.

Förra sommaren var Rachelle anställd som showartist på Ekuddens camping i Mariestad. Rollen i scenversionen av Baz Luhrmanns filmklassiker blir hennes debut. Hon beskriver det som ”en dröm som blir verklighet”.

Kostymerna ska specialbeställas från Köpenhamn ochprovas ut i sommar. Enligt China Teatern är Sverige-premiären av musikalen en av deras största satsningar någonsin. Pressbild.
Kostymerna ska specialbeställas från Köpenhamn ochprovas ut i sommar. Enligt China Teatern är Sverige-premiären av musikalen en av deras största satsningar någonsin. Pressbild. Foto: Mats Bäcker

Andra som också är klara för musikalen skådespelaren Morgan Alling och Melodifestival-stjärnan Anton Edwall. Rollen som Satine görs av Masha Songcome (Mamma Mia - The Party, Ringaren i Notre Dame, m.fl) och den unga författaren, Christian, kommer att gestaltas av Andreas Wijk.

– Och så är ”lilla jag” med, utbrister Rachelle tacksamt.

Den 14 september sker urpremiären och repetitionerna startar i juli.

Artikeltaggar

Andreas WijkCampingChinateaternEkuddenMorgan AllingMusikMusikalerNöje/KulturPremiärerSkådespelareTidan

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.