Hoppa till huvudinnehållet

TV: Här övar akutmottagningen i Skövde tillsammans med Försvarsmakten

Publicerad:
Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

För att stärka samarbetet mellan Försvarsmakten i Skaraborg och Skaraborgs sjukhus genomfördes en gemensam övning mellan akutmottagningen och regementena K3 och T2.

Övningen genomfördes med syftet att öva myndighetsövergripande larmkedja i händelse av skarpt sjukvårdsbehov när Försvarsmakten själva bedömer att bästa transport till sjukhus är via deras försorg. Under övningen var det via Försvarsmaktens helikoptrar som transport och överlämning skedde.

Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

För SkaS innebar övningen förutom att få larm från annan myndighet ett tillfälle att öva traumaomhändertagande med ett fullt traumateam (läkare, sjuksköterskor och undersköterska) av två svårt skadade patienter på akutmottagningen i Skövde.

Artikeltaggar

FörsvarsmaktenSjukhusSjukvårdSkaraborgSkövdeTransportTVVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.