Hoppa till huvudinnehållet

Tungt fall mot Skuru: Tappade viktiga placeringar

Publicerad:
Moa Andersson visade mycket vilja i Skövde HF som föll i Nacka Bollhall.
Moa Andersson visade mycket vilja i Skövde HF som föll i Nacka Bollhall. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND

Skuru besegrade Skövde HF med 37–31, ett resultat som starkt bidrog till att laget faller från fjärde till sjätte plats inför sista omgången i SHE.

Att H 65 Höör och Önnered skulle vinna mot Heid respektive Kungälv är i sin ordning, men mer oväntat att VästeråsIrsta vann mot Sävehof med 31–24. Den klara seriesegraren föll nu första gången.

Onsdagens resultat betyder att Skövde HF tappade två placeringar och nu kan sluta fyra som bäst. Något som är nog så viktigt inför SM-slutspelet då de fyra främsta lagen har fördel av fler hemmamatcher om det skulle behövas.

Kamp om fjärdeplatsen

Fjärdeplatsen blir en uppgörelse mellan Skövde HF, Skuru och VästeråsIrsta. Samtliga tre har 26 poäng inför sista matchen. Skuru har det överlägset bästa målskillnaden (69 plusmål), Västerås har 28 och Skövde HF tio.

SHF slutar mot Önnered som kan bli tvåa. H65 Höör möter Skuru hemma och Västerås avslutar i Kungälv.

– Vi är inte nöjda med vår insats mot Skuru, men nu får vi ladda om för att möta Önnered och göra allt för att vinna, sedan får vi se vad som väntar i ett slutspel där vi ska komma väl förberedda, säger SHF-tränaren Daniel Birkelund.

Hur som helst hade Skövde HF behövt vinna i Nacka, men var aldrig nära.

Det såg okej ut i början med ledning 4–3, men sedan vände Skuru till ledning med 7–4 och efter det låg de före med några mål ända fram till slutet. I paus stod det 20–16. Skövde hade framgång med sitt sju mot sex-spel och kunde krympa avståndet till vilan.

Tufft bakåt

I andra halvlek fortsatte Skuru att spela rappt framåt och hitta luckorna som gjorde att Skövde fick svårt.

SHF-spelarna bäst personifierat av viljestarka Moa Andersson krigade på och att göra 31 mål framåt i Nacka är klart godkänt, men 37 bakåt visar var det brast i den här matchen.

Alexandra Bjärrenholt  i Skuru och Elma Örtemark i Skövde tillhörde matchens förgrundsfigurer. Bjärrenholt är tillbaka med besked efter sin knäskada.
Alexandra Bjärrenholt i Skuru och Elma Örtemark i Skövde tillhörde matchens förgrundsfigurer. Bjärrenholt är tillbaka med besked efter sin knäskada. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND

– Vi jobbar på och ger oss inte. Jag tycker att anfallsmässigt klarar vi att hålla den nivå som krävs, men sedan var det problem bakåt där vi tappade höjd och aggressivitet i försvarsspelet, säger SHF-tränaren.

Det ska noteras att Skuru anförda av Alexandra Bjärrenholt gjorde en bra match. Bjärrenholt styrde spelet framåt med sju egna mål och många målgivande passningar. På vänsterkanten visade Jennifer Johansson skälet till att han tidigare i veckan togs ut i Tomas Axnérs landslag. Tio mål blev hennes facit.

– Vi visste att vi skulle möta ett bra lag så det var ingen överraskning och när vi inte kommer åt en så bra spelare som Alexandra Bjärrenholt blir det tufft, säger Birkelund.

Matchfakta – SHE

SKURU–SKÖVDE HF

37–31 (20–16)

Mål: Skuru: Jennifer Johansson 10/10, Alexandera Bjärrenholt 7/8, Isabel van Kerkvoorde 4/4, Rikke Nielsen 3/7, Clara Bergsten 3/3, Amelia Lundbäck 3/5, Kaja Stojilkovic 2/3, Ellen Voutilainen 1/2, Alva Persson 1/1, Elizabeth Collado.

Målvakt: Josephine Nordström 7 räddningar/34 avslut, 21 i räddningsprocent.

SHF: Elma Örtemark 6/11, Matilda Forsberg 6/10, Ida Eriksson 4/4, Britta Jakobsson van Stam 4/5, Julie Aspelund Berg 3/4, Tindra Sahlin Wallenius 2/3, Moa Andersson 2/2, Andra Niva 1/1, Natalie Wästefors 1/1, Johanna Flygelholm 1/3.

Målvakter: Annie Linder 8/35, 23 i räddningsprocent, Emma Andersson 1/8, 12.

Utv: SIK: 6x2 min. SHF: 3X2.

SLA-ligan: 3 = Elma Örtemark, 2 = Matilda Forsberg, 1 = Moa Andersson.

Artikeltaggar

Alexandra BjärrenholtDaniel BirkelundElma ÖrtemarkH 65 HöörHandbollMoa AnderssonSkara HFSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.