På Frösve skola fyller barnen sina tallrikar och njuter av den lilla tid mitt på dagen som kallas lunch.
Eleverna Lovis, Nelly, Märta och Elsa njuter av ännu en smarrig lunch i matsalen.
För den som inte varit i en skolmatsal på länge, kan jag tryggt meddela att den där unika doften är exakt den samma. Det doftar inte illa på något sätt, det doftar bara skolmatsal.
Vi slår oss ned vid fyra tjejer i klass 3A och 3B. De har precis tagit sin andra portion av dagens meny, sejfilé och potatismos.
– Det var riktigt gott, säger Nelly, och resterande håller med.
Ofta serveras flera alternativ per dag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ, och salladsbuffén innehåller en hel del spännande nyheter som annars inte brukar skådas i en skolmatsal.
Eller vad sägs om rostad potatis, toppad med en majonnäs, gjord på sjöpungsbuljong?
– Just det här låter ju lite speciellt, säger Lovis.
Bäst på svenska livsmedel i skolmaten – kvalitén kommer ej påverkas av priserKlassiska favoriter på menyn
Tjejerna påtalar att de alltid gillar maten och att de alltid vågar smaka, även om det är något de potentiellt inte tycker om.
Vilka är då favoriterna? Inte helt oväntat är det en rätt som många förknippar med sin barndoms skolmat.
– Panerad fisk! ropar alla tjejerna i kör.
– Spenatsoppa är gott också, säger Lovis.
Kockarna i köket är ute och skojar med eleverna. Det är tydligt hur mycket de brinner för att barnen ska få äta ordentlig mat, men samtidigt våga testa nya saker. Mat ska förknippas med glädje, inget annat.
– De som jobbar i köket är så himla roliga, säger Märta.
– Men en gång såg vi dem faktiskt äta godis, då blev vi lite avundsjuka, säger Nelly.
Men ni gillar maten som de lagar?
– Ja! De är de bästa kockarna i världen.