Hoppa till huvudinnehållet

Jennifer snuvades på segern i Talang: ”Din röst bär dig till de stora arenorna”

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Jennifer Aoun lyckades inte vinna årets Talang, men har under resans gång vunnit många svenska hjärtan för sina imponerande sånginsatser.
Jennifer Aoun lyckades inte vinna årets Talang, men har under resans gång vunnit många svenska hjärtan för sina imponerande sånginsatser.

Hon hade charmat – och inte minst briljerat – sig hela vägen fram till den direktsända finalen. Efter en rysare stod det klart att Jennifer Aoun från Hentorp tog en topp tre-placering i Talang 2023.

– Din röst kommer att bära dig över världens hav och till de stora arenorna, sa jurymedlemmen Helena Bergström.

Talangjuryn i form av Helena Bergström, Viktor Norén, Johanna Nordström och David Batra trodde knappt sina ögon när 13-åriga Jennifer Aoun tog ton under sin audition. Hon fullkomligen golvade juryn – och studiopubliken – med sin tolkning av Celine Dions superhit ”The Power of love”.

I semifinalen tog hon – återigen – Sverige med storm genom sin tolkning av Lady Gagas ”Hold my hand”. Någon som verkligen höll på att ramla av stolen var Viktor Norén som tokhyllade Jennifers sånginsats.

– Det kändes overkligt att gå vidare till finalen. Jag ville verkligen ta mig dit, men jag visste ju om att det var många duktiga deltagare med, har Jennifer tidigare sagt till SLA.

Vad skulle det betyda för dig om du vinner finalen?

– Först och främst hade jag varit väldigt tacksam. Att få sjunga och bli en känd artist har alltid varit min absolut största dröm. Jag bryr mig inte om prispengarna, det enda jag vill är att folk ska förstå vad jag vill. Lyckas jag i finalen tror jag att folk kommer förstå det.

”En superkraft”

Väl i fredagskvällens final – där totalt nio bidrag tävlade – var det dags att dra fram trumfkortet. Jennifer hade redan på förhand hintat om att hon skulle sjunga en stark låt med förhoppningen att beröra tv-tittarna. Jennifer hade återigen valt en låt från Celine Dions låtskatt, ”I surrender”, och framförandet gjordes med stor ackuratess.

– Din röst är en superkraft. Och med din superkraft kan du ta dig hur långt som helst, sa Viktor Norén.

– Din röst kommer att bära dig över världens hav och till de stora arenorna, inflikade Helena Bergström.

Jennifer själv hade svårt att hitta orden efteråt.

– Det var riktigt kul, jag är jättenöjd, konstaterade hon för programledaren Pär Lernström.

När tittarrösterna räknats stod det klart att Jennifer knipit en topp tre-placering tillsammans med magikern Pontus Lindman och huvudräkningsgeniet Samet Yüce.

Efter ytterligare en omröstning korades till sist Pontus Lindman som vinnare av årets Talang.

Talang-Jennifer laddar upp inför finalen: ”Det är en riktigt stark låt”

Artikeltaggar

ArtisterDavid BatraHelena BergströmHentorpJohanna NordströmKändisarNöje/KulturSkådespelareViktor Norén

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.