Hoppa till huvudinnehållet

Skövde HF föll i avslutningen: ”Behöver slipas på”

Publicerad:
Matilda Forsberg och Skövde HF föll mot Önnered.
Matilda Forsberg och Skövde HF föll mot Önnered. Foto: Mattias Olsson

Skövde HF förlorade grundseriens sista match hemma mot Önnered med 25–31. Gästerna gick ifrån i mitten av den första halvleken, och kunde sedan hålla Skövde HF på ungefär samma avstånd under resten av matchen.

– Jag tycker att vi gör Jenny i Önnereds mål lite väl bra i dag. Vi bränner lite lägen, men vi släpper in 31 mål, och då vinner man i princip inga matcher. Så det är försvaret vi har att jobba på skulle jag säga, säger Matilda Forsberg.

Gästande Önnered startade bäst och tog en tidig ledning på några mål. Skövde HF jobbade sig dock i kapp och kunde både komma i kapp och gå förbi. Men efter att Ida Eriksson gjort 11–10 efter 21 minuter lyfte sig Önnered ett snäpp. Gästerna gick ifrån och kunde sedan dryga ut avståndet allt eftersom under resten av den första halvleken. I paus var ställningen 13–18.

– Det är lite små marginaler som avgör, de behåller sitt tålamod i anfallsspelet och lyckas ta sig till sina bästa lägen lite för ofta. Allting behöver slipas på och bli lite bättre, säger Forsberg

Avståndet på fem bollar var sedan relativt konstant under den andra halvleken och Skövde HF lyckades aldrig riktigt sätta press på Önnered. Slutresultatet blev till slut 25–31.

Nu väntar alltså slutspel, mot just Önnered.

– Det ser jag jättemycket fram emot, det är de roligaste matcherna och nu får vi chans till revansch, säger Matilda Forsberg.

Skövde HF föll mot Önnered. Matilda Forsberg, Johanna Flygelholm och Moa Andersson deppar.
Skövde HF föll mot Önnered. Matilda Forsberg, Johanna Flygelholm och Moa Andersson deppar. Foto: Mattias Olsson

Tränare Daniel Birkelund kan summera en lyckad grundserie där SHF slutar sexa och får spela sitt första slutspel sedan 2017.

– Förra året var vi nia och i år sexa, så vi känner att projektet går åt rätt håll. Vi hade en intern målsättning innan säsongen att komma topp sex som vi aldrig kommunicerade ut, men det var det vi jobbade emot. Vi tyckte väl själva att vi satte en tuff målsättning, och det var nog inte så många som trodde att vi skulle sluta så bra, så på så sätt är vi nöjda med vårt slutbetyg av grundserien, säger Daniel Birkelund.

Helt nöjd är han dock inte.

– Man kommer ju ofta ihåg det sista bäst, så det är lite blandade känslor när vi haft en negativ trend i slutet av grundserien.

Han konstaterar att laget har höga toppar, men att man samtidigt inte vunnit särskilt många matcher lätt.

– Vi har blivit ett lag som känner att vi kan slå alla lag, samtidigt så är vi än så länge inte ett lag som bara städar av så många matcher, utan vi har fått jobba hårt för våra poäng, säger Daniel Birkelund.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–ÖNNERED

25–31 (13–18)

Mål: SHF: Ida Lindlöf 6 mål/8 skott, Matilda Forsberg 4/6, Moa Andersson 4/4, Elma Örtemark 3/9, Ida Eriksson 3/3, Melina Pilav 2/3, Natalie Wästefors 1/3, Tindra Sahlin Wallenius 1/3, Johanna Flygelholm 1/4.

Målvakter:

Annie Linder 6 räddningar/ 29 skott, 21 i räddningsprocent, Emma Andersson 4/11, 36%.

Önnered: Moa Boqvist 7 mål/7 skott, Linn Hansson 7/8, Linnea Säreborn 6/8, Evelina Källhage 4/6, Fanny Elovson 3/7, Ella Sjöberg 2/4, Elin Svensson 2/5.

Målvakt: Jenny Sandgren 12 räddningar/ 35 skott, 34 i räddningsprocent.

Utv: SHF: 2x2 min. Önnered: 2 min.

SLA-Ligan: 3 = Moa Andersson, 2 = Ida Lindlöf, 1 = Matilda Forsberg.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.