Stor våffelfest på Eriksdalsskolan – alla fick smaka: ”En riktigt bra fredag!”

Publicerad:
I våffelkiosken var det högt tryck på såväl våfflor som sylt och grädde. Foto: Philip Alfredsson

Våffeljärnen var rykande varma, och grädden vispades för fullt.

Ett gäng elever i årskurs 8 bjöd sina skolkamrater på våfflor och skapade ett stort våffelkalas i skolans café.

Hela Eriksdalsskolan bjöds in till ett stort våffelkalas, passande nog dagen innan den beryktade våffeldagen. Runt 400 våfflor pumpades ut från hemkunskapssalens härligt stimmiga lokal, och det var eleverna i årskurs 8 som fick den stora äran att stå för hantverket.

– Det här är riktigt roligt faktiskt, säger eleven Pelle.

Resul, Emilio, Pelle och Melker slet hårt uppe i köket för att hela skolan skulle få våfflor.
Resul, Emilio, Pelle och Melker slet hårt uppe i köket för att hela skolan skulle få våfflor. Foto: Philip Alfredsson

Pelle, Emilio, Melker och Resul står och gräddar våfflor som aldrig förr. Grabbarna ger sitt yttersta för att hela skolan ska få en nygräddad och frasig våffla.

– Jag brukar inte göra våfflor så ofta, men det är kul att göra dem och det är ju alltid riktigt gott, säger Resul.

Det var noggrant arbete som gällde för att få rätta frasigheten.
Det var noggrant arbete som gällde för att få rätta frasigheten. Foto: Philip Alfredsson

Nere i cafét är det full fart, när förskoleklassen står förväntansfulla i kön.

Se eleverna laga våfflor i videon ovan.

Caroline Nielsen, slöjdlärare, har varit med och byggt en kiosk, som för dagen är våffelbelamrad, men som på sikt kommer att användas till annat.

– Den här kommer vi att kunna ha på påsk, jul och andra aktiviteter. Det är kul att kunna piffa lite och ha roliga aktiviteter här på skolan, säger Caroline Nielsen.

Artikeltaggar

FamiljFikaJulMatMat och dryckPåskSkola och utbildningSkövdeStudier

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare