Hoppa till huvudinnehållet

Debuten: ”En milstolpe”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Arvid Lüning tog VM-poäng på Sardinien i Italien.
Arvid Lüning tog VM-poäng på Sardinien i Italien. Foto: PRIVAT

Debuten är avklarad. Vid motocrossens VM-deltävling på Sardinien fanns Tibro MK-föraren Arvid Lüning med – och hämtade VM-poäng direkt.

– Det är lite av en milstople, säger 21-åringen.

Att tävla internationellt är inget nytt för Arvid Lüning. Tibro MK-föraren har gjort så i EM det senaste, men inför den här säsongen väntade nästa steg.

Efter att ha blivit för gammal för vidare satsning i EM-klassen har 21-årige Lüning nu gjort entré i MX2-klassen i VM.

Det var i Riola Sardo på den italienska ön Sardinien som VM-debuten skedde i helgen – två veckor efter att VM-serien drog igång i Argentina.

– Jag är lite sliten idag, men det är bra, säger Arvid Lüning till SLA morgonen efter sin första VM-tävling.

– Det var grymt kul och spännande. Det är lite av en milstolpe, och för att vara mitt första VM och även säsongens första race så är jag ändå nöjd, fortsätter han.

Foto: PRIVAT

Åtta VM-poäng

Några direkta framskjutna placeringar blev det visserligen inte, men åtminstone tunga VM-poäng i båda finalerna – två i den första och sex i den andra efter heatplaceringarna 19 och 15.

– Första finalen var lite sådär med en vurpa... Men den andra gick faktiskt riktigt bra och där är jag nöjd med körning och att jag kunde pusha hela heatet, säger Lüning som kände av steget från EM till VM.

– Det här var lite tuffare än EM. Nu körde vi 30 minuter plus två varv (jämfört med 25 minuter plus två varv i EM) och överlag blev det mycket mer körning nu under en VM-helg. Det är helt klart mer fysiskt ansträngande så här, säger han.

Vann MX2-klassen gjorde belgaren Jago Geerts som också leder mästerskapet efter två körda deltävlingar.

Foto: PRIVAT

Artikeltaggar

Motorsport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.