Hoppa till huvudinnehållet

Niomålsskytten Örtemark hyllar motståndarmålvakten: "Inga givna svagheter"

Publicerad:
Elma Örtemark och Skövde HF deppar efter förlusten.
Elma Örtemark och Skövde HF deppar efter förlusten. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Elma Örtemark svarade för nio mål i karriärens första slutspelsmatch. Trots det blev det förlust för Skövde HF med 28–24 i den första matchen i kvartsfinalserien mot Önnered. En stor del i segern hade Önnereds målvakt Jenny Sandgren.

Elma Örtemark konstaterade att Skövde HF kämpade bra, men att man den här onsdagen ändå inte riktigt räckte till mot Önnered.

– Önnered var bättre i dag. Men jag tycker ändå att vi kämpar på. Men vi var inte riktigt där i dag. Andra halvleken slutade ändå oavgjort, så det kan vi ta med till nästa match på söndag, säger Elma Örtemark direkt efter förlusten.

"Går trögt i dag"

Örtemark har hittat ändå något som laget kan ta med sig till nästa match.

– Vi får ta med oss det som var bra, nämligen att vi ändå kämpar på och aldrig ger upp även fast det går trögt i dag. Och så får vi slipa på det som vi måste förbättra för att ha en chans att vinna nästa match.

Önnered har en vass målvakt i Jenny Sandgren, hur ska ni få in mer mål på henne?

– Det är en jätteduktig målvakt. Hon bidrar mycket till deras lag. Vi får försöka att överlista henne, men det är svårt, det är det. Hon har inga givna svagheter. Hon är väldigt bra.

Önnereds målvakt Jenny Sandgren svarade för en stark insats i målet.
Önnereds målvakt Jenny Sandgren svarade för en stark insats i målet. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Första i slutspelet

Precis som för de flesta i Skövde HF:s lag var det första slutspelsmatchen i karriären för Elma Örtemark.

– Det var kul att spela slutspel, men inte så kul att det blev en förlust.

Var det neröst?

– Jag tycker vi har ganska många tekniska fel som vi inte ska ha, så dem måste vi skära ner på.

Ladda om

Nu handlar det om att ladda om snabbt för Elma Örtemark och Skövde HF då nästa kvartsfinal spelas på hemmaplan i Skövde på söndag. Tills dess behöver laget ha hittat ett sätt att förbättra sig för att kunna utmana Önnered hela vägen.

– Vi får analysera den här matchen och se vad vi kan göra bättre på söndag. Då måste vi försöka göra en bättre match där vi ger oss en chans, säger Elma Örtemark.

Artikeltaggar

Elma ÖrtemarkHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.