Hoppa till huvudinnehållet

Starten fällde Skövde HF i första slutspelsmatchen: ”Märktes på båda lagen”

Publicerad:
Skövde HF fick aldrig stopp på Fanny Elovson. Hon gjorde sju mål på åtta avslut mot sina gamla kompisar i moderklubben.
Skövde HF fick aldrig stopp på Fanny Elovson. Hon gjorde sju mål på åtta avslut mot sina gamla kompisar i moderklubben. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Under onsdagen spelade Skövde HF sin första slutspelsmatch på sex år. Det blev en tuff sådan. Hemmalaget Önnered gick ifrån tidigt i matchen och kunde till slut vinna med 28–24.

Ida Lindlöf inledde med att ge Skövde HF ledningen med 1–0 efter två spelade minuter. Men därefter fick Skövde HF fokusera på att jaga. Hemmalaget Önnered gjorde nämligen tre mål på mindre än en minut. Skövde HF hängde med till mitten av den första halvleken, då satte Önnered in ett ryck och gick från en ledning på 9–6 till en ledning på 13–7 efter 22 spelade minuter, och då kändes det nästan avgjort. Hemmalaget hade stor hjälp av sin målvakt Jenny Sandgren som var mycket vass i målet.

Skövde HF lyckades trots allt hålla liv i matchen tack vare en bra avslutning på den första halvleken. Tre raka mål gjorde nämligen att man fick lite kontakt igen. I halvtid var ställningen 14–10. Känslan var ändå att slutspelsnerverna gjorde sig påminda, då båda lagen svarade för lite enklare misstag under den första halvleken.

Inte närmare

Det var dock hemmalaget Önnered som startade den andra halvleken bäst. Genom att göra 3–1 under den andra halvlekens fyra första minuter kunde laget dryga ut ledningen till sex måls marginal.

Skövde HF fortsatte att kämpa, men närmare än fyra måls marginal kom aldrig Skövde HF under den andra halvleken. Önnered kunde i stället gå ifrån till en ganska komfortabel seger. Matchen slutade till sist 28–24.

Vi ligger fyra mål bakom ganska tidigt. Vi ligger fyra mål bakom i halvlek och vi är fyra mål bakom när det är slut. Framförallt är det att vi hamnar lite fel i anfallsspelet där Önnered får kontra. Det är det som händer när de sticker iväg lite i första halvleken, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund och fortsätter:

– Det var en nästan jämn match nästan hela tiden, men vi klarar liksom inte att hitta det där sista som krävs för att få det helt jämt.

Birkelund ansåg inte att nerverna var en avgörande faktor.

– Det fanns lite nerver, det gjorde det, men det märktes på båda lagen tycker jag. Båda lagen gör lite fler tekniska fel än vad man är vana vid och än man önskar. Men jag tycker inte att det var något avgörande, utan det var det handbollsmässiga som skiljde, säger Daniel Birkelund.

Önnered leder nu kvartsfinalserien med 1–0 i matcher. Match två spelas i Idrottshallen i Skövde på söndag.

MATCHFAKTA

SM-kvartsfinal 1:5

ÖNNERED–SKÖVDE HF

28–24 (14–10)

Mål: ÖHK: Fanny Elovson 7 mål/8 avslut, Linn Hansson 6/10, Moa Boqvist 5/6, Evelina Källhage 3/7, Ella Sjöberg 3/5, Linnea Säreborn 2/3, Elin Svensson 1/3, Emma Odén Rasmusson 1/1.

Målvakt: Jenny Sandgren 34 i räddningsprocent.

Mål: SHF: Elma Örtemark 9/14, Matilda Forsberg 3/6, Johanna Flygelholm 3/5, Ida Lindlöf 2/5, Natalie Wästefors 2/3, Ida Eriksson 2/2, Annie Linder 1/1, Tindra Sahlin Wallenius 1/5, Melina Pilav 1/4.

Målvakt: Annie Linder 32 i räddningsprocent.

Utvisningar: ÖHK: 3x2 min. SHF: 1x2 min.

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman.

Publik: 297.

SLA-ligan: 3 = Elma Örtemark, 2 = Annie Linder, 1 = Ida Eriksson.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.