Hoppa till huvudinnehållet

Hanna Ljungberg debuterar med krig och kärlek: ”En rafflande historia”

Publicerad:
Hanna Ljungberg från Varnhem debuterar med sin bok ”Mer än en fiende” Foto: Emma Wikström

Hanna Ljungberg, 43 år och journalist från Varnhem släpper sin första bok.

I kärlek och krig befinner sig svensktyske Markus under andra världskriget.

– Hanna Ljungbergs skrivprojekt är speciellt eftersom hon redan som tonåring påbörjade det, säger förläggare Lena Amurén.

I Varnhem bor en nybakad författare, som förvisso hållit på med sin bok ett bra tag.

43-åriga Hanna Ljungberg debuterar med sin bok ”Mer än en fiende”.

I september 1943 är Markus Ritter mitt i karriären som kapten i Wehrmacht när han stöter på franska Caroline och blir medskyldig till ett terrordåd. Det sätter igång en kedja av händelser i den franska motståndsrörelsen och hos den tyska kommendanten i småstaden Chantons.

Hanna Ljungberg har skrivit på boken sedan hon var i tonåren.
Hanna Ljungberg har skrivit på boken sedan hon var i tonåren. Foto: Emma Wikström

Snart står Markus inför en situation där kärleken och hundra oskyldiga människors död ligger i ena vågskålen, och hans egen överlevnad i den andra. Markus och Caroline tvingas fly för sina liv och möter förrädare, spioner och större utmaningar än de kunnat föreställa sig.

– Det är alltid lika spännande att få arbeta med en debutant. Engagemanget och nyfikenheten är stor, både från författarens och från förlagets sida. Hanna Ljungbergs skrivprojekt är speciellt eftersom hon redan som tonåring påbörjade det, säger förläggare Lena Amurén.

Boken utspelar sig under andra världskriget.
Boken utspelar sig under andra världskriget. Foto: Historiska Media

Krigsdrabbat Europa

Hon fortsätter i ett pressmeddelande:

– Efter gedigen research och många omskrivningar är så boken klar. Resultatet har blivit en rafflande kärlekshistoria genom ett krigsdrabbat Europa under andra världskriget.

”Mer än en fiende” är Ljungbergs debutroman om att välja väg och hitta medmänsklighet i kriget. Tempot är högt när hon lyfter frågor om våra inre och yttre gränser som är lika relevanta nu som för åttio år sedan.

Hanna Ljungberg är journalist och kommunikatör. Hon har tidigare varit programledare på P4 Skaraborg men arbetar nu i Försvarsmakten. Hanna Ljungberg bor med en stor familj och många djur på historisk mark intill Varnhems klosterkyrka.

Artikeltaggar

Andra världskrigetFörfattareFörsvarsmaktenHanna LjungbergLitteraturP4 SkaraborgVarnhemVarnhems klosterkyrka

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.