Hoppa till huvudinnehållet

Önnered tvingas tillbaka till Skövde: ”Vi har i alla fall en hemmamatch kvar”

Publicerad:
Skövde HF och tränaren Daniel Birkelund besegrade Önnereds HK i den andra SM-kvartsfinalen och kvitterade därmed till 1–1 i matcher.
Skövde HF och tränaren Daniel Birkelund besegrade Önnereds HK i den andra SM-kvartsfinalen och kvitterade därmed till 1–1 i matcher. Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF förlängde säsongen när de utjämnade mot Önnereds HK i SM-kvartsfinalen.

– Nu har vi i alla falla säkrat att de måste tillbaka hit igen. Vi ska göra allt för att få till fler hemmamatcher, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund efter 25–22-segern.

Skövde HF såg till att kvartsfinalserien mot Önnereds HK i SM-slutspelet i allra högsta grad lever vidare.

25–22-vinsten på söndagen i den andra kvartsfinalen var ett styrkebesked.

– Det var riktigt bra klass på vår försvarsinsats. Vi fick nästan en helt perfekt träff på Önnered, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

– Det är inte tillfälligheter att de slänger bort bollen i flera anfall. Det är väldigt ofta att vi startar med ett bra försvar och får intensitet och träff på Önnered. Vi hanterar de lägen som de vill komma i på ett bra sätt och Önnered blir lite frustrerade när de inte lyckas med sin strategi, fortsätter han.

Skövde HF fick tidigt stopp på Göteborgslaget.

– Tvingar man Önnered vidare ifrån plan a och b i sitt anfallsspel så att de måste försöka hitta en lösning med plan c och d så är de inte så skickliga. Det lyckas vi jättebra med, säger Birkelund.

Skövde HF och Ida Eriksson fick stopp på Önnereds HK.
Skövde HF och Ida Eriksson fick stopp på Önnereds HK. Foto: Viktor Ljungström

"Var jätteviktigt"

Nu har lagen varsin seger i kvartsfinalserien.

– För oss var det jätteviktigt att utjämna matchserien till 1–1. Nu får vi två veckor att förberedda oss till nästa kvartsfinal.

Utjämnat efter grym försvarsinsats av Skövde HF: ”Hade bestämt oss”

– På ett sätt hade vi gärna velat spela igen redan på onsdag men samtidigt har vi ofta gjort det bra när vi har haft tid på oss att jobba med saker. Vi ska utnyttja de här två veckorna på ett bra sätt. Nu kommer vi träna på i ett par dagar men sedan ger jag faktiskt spelarna fyra, fem dagar ledigt i påsk, fortsätter Birkelund.

Skövde HF fick jubla i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK.
Skövde HF fick jubla i den andra SM-kvartsfinalen mot Önnereds HK. Foto: Viktor Ljungström

Nästa match 16 april

Den tredje kvartsfinalen spelas inte förrän den 16 april i ÖHK-Hallen i Göteborg. Innan dess är det ett två veckor långt landslagsuppehåll.

Den fjärde matchen spelas sedan i Idrottshallen i Skövde den 19 april.

Skövde HF kvitterade – så var andra SM-kvartsfinalen mot Önnered minut för minut

En eventuellt femte och avgörande match mellan lagen spelas den 23 april i Göteborg.

– Nu har vi i alla falla säkrat att de måste tillbaka hit igen. Vi har i alla fall en hemmamatch kvar den här säsongen och vi kommer göra allt för att försöka se till att det ska blir fler, resonerar Daniel Birkelund.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundGöteborgHandbollÖnnereds HKSHESkövdeSkövde HFSM-slutspel i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.